• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Medyada referandum tartışmaları il sırada!

Medyada referandum tartışmaları il sırada!
Şubat ayında siyaset gündemi, partilerin referandum kampanyalarıyla geçti. Siyaset dünyasında olduğu kadar medyada da referandum tartışmaları ilk sıralarda yer buldu.

Diğer yandan, 28 Şubat’ın yıl dönümü sert sözlerle eleştirilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını ele alan “Reis” filmi ise izleyiciyle buluştu.

Rapora göre, Referandum konusu listenin ilk sırasında yer aldı. İşte Medya Takip Merkezi’nin (MTM), medya araştırmasının detayları…

Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı medya raporuna göre, Şubat ayında siyaset gündeminde öne çıkan başlıklar belli oldu. 16 Nisan’da gerçekleşecek referandum seçimleri için partililerin kampanyaları start aldı.

Partililerin kampanya tanıtımları tüm hızla devam ederken AK Parti, referandum tanıtım toplantısını Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirdi.

Toplantıda 40 bine aşkın partiliye seslenen Başbakan Binali Yıldırım, “referandum gününe kadar çalmadık kapı bırakmayın” sözleriyle “Evet ile Güçlü Türkiye” kampanya şarkısı eşliğinde “evet” çağrısında bulundu.

AK Parti’nin kampanyalarını hazırlayan ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile hayatını kaybeden Erol Olçok'un dev posterleri salona asılarak unutulmadığı gösterildi.

40’ a yakın ilde toplantılar ve miting düzenleyecek olan MHP, 'Bu ülke için bir yeminimiz var, vazgeçilemez' sloganı ile kampanya yaparak 'Türkiye İçin Evet', 'Yeminim Var', 'Şimdi Evet Haydi Türkiye' adlı şarkılarla destek isteyecek.

“Hayır” diyeceğini açıklayan CHP kanadında ise, kampanya tanıtımları daha sade ve gösterişsiz şekilde ilerleyecek. Geniş katılımlı salon toplantısı düzenlemeyi düşünmeyen CHP, bu süreçte çok fazla miting de yapmayacak.

Referandum haberleri zirveyi belirledi

16 Nisan’da yapılacak olan anayasal değişiklik için oylamaya sayılı günler kala, siyasetin gündeminde olduğu kadar medyanın da zirvesinde referandum yer aldı. Referandum, 252 bin 328 habere konu edildi.

28 Şubat, yıldönümünde sert sözlerle kınandı

28 Şubat 1997 post modern darbenin 20. yıl dönümünü nedeniyle birçok siyasi isim yayınladıkları mesajlarla darbeyi kınadı. 28 Şubat darbesinin yıl dönümü, 3 bin 141 habere konu oldu.

Erdoğan Barzani Görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüştü. Mabeyn Köşkü’nde basına kapalı yapılan görüşmede Musul, PKK ve Suriye’deki son gelişmeler ağırlıklı olarak görüşüldü. Erdoğan-Barzani görüşmesi, bin 858 haberle yer aldı.

Reis Filmi izleyici ile buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatının anlatıldığı “Reis” filmi 3 Mart’ta izleyiciyle buluştu. Yapımcılığını Temel Kankıran’nın üstlendiği filmin senaryosunu Murat Özdil ele aldı. Filmde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı canlandıran Reha Beyoğlu, eşi Emine Erdoğan’ı canlandıran isim ise Özlem Balcı oldu. Reis filmi, 693 haberle yer aldı.

Anayasa değişikliğine “hayır” diyecek olan HDP, referandum kampanyasını İstanbul'da tanıttı. Parti görevlileri, salondakilere 'hayır' yazılı pankart ve flamalar dağıttı.

Araştırmaya göre AK Parti, 239 bin 428 haber sayısıyla medyada en çok konuşulan parti oldu. Siyasi partileri kapsayan listesinin ikinci sırasında 170 bin 893 haberle CHP bulunurken, MHP 91 bin 154 haberle üçüncü, HDP ise 61 bin 682 haberle listenin dördüncü sırasında yer aldılar.İHA
 

Bu haber toplam 2004 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim