• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Mehed dağı kış tırmanışı sona erdi!

Mehed dağı kış tırmanışı sona erdi!
Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Hakkari İl Temsilcisi Dağcı sporcu Naci Ertunç,Hakkari merkezine bağlı Bay köyü güney batısında bulunan Torosların devamı olarak bilinen Mehed dağında başlattıkları kış tırmanışının sona erdiğini belirtti.

Önceki gün Gençlik Merkezi ve Spor il Müdürlüğü tarafından kiralanan araç ile Hakkari merkezinden ayrılan 11 dağcı Durankaya tepesinde yürüyüşe geçerek yüksekliği 3 bin 10 metre olan Mehed dağı zirvesine  doğru hareket ettiler.

6 kilometreyi geçen parkur uzunluğu ve Kar yığının yüksek olmasından dolayı yarı yolda 7 dağcı sporcunun geri dönmesine neden oldu.  TDF. Hakkari  İl Temsilcisi dağcı sporcu Naci Ertunç ile beraber 3 dağcı geri dönme kararı alan arkadaşlarını uğurlarken havanın bozulduğunu fark ederek hızlı hareket edip zirveye doğru yol aldılar.

Karlara bata çıka Mehed dağının eteklerine varan dağcılar çığ bölgesinde dikey bir parkur seçerek yükselmeye başladılar. Beş buçuk saat sonra zirveye varan dağcılar bir müddet sonra başka bir parkurdan inişe geçtiler. Sırt kısmında tipiye maruz kalan dağcılar hızlanarak ancak akşam saatlerinde araç yoluna ulaşa bildiler.  

 T.D.F.Hakkari  İl Temsilcisi Naci Ertunç, 7 Haziran seçimlerinden sonra Hakkari dağları güvenlik sorunu nedeniyle yaz aylarında dağcılara kapatıldığını söyledi.

Ertunç,” Ancak kış mevsiminin başlamasıyla bölgemizde bulunan bazı dağların faaliyetine başlamış bulunmaktayız.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Bu fırsatı değerlendirerek 2017 programında bulunan kış faaliyetlerini her fırsatta yapmayı planlıyoruz. Tırmanış sırasında yarı yolda dönmek zorunda kalan arkadaşlarım bu faaliyette beni yalnız bırakmadılar, bilindiği gibi dağcılıkta yarış yoktur, gidebildiğin kadar gider işi zora sokmadan ve riske girmeden dönmesini bileceksin.

Arkadaşlarımda bunu yaptılar. Kendilerini kutluyor, saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Benimle beraber zirveye kadar yol alan diğer üç arkadaşın göstermiş oldukları yüksek performanslarından dolayı teşekkür eder yürekten kutluyorum” dedi.

Faaliyeti zirve ile noktalayan dağcılardan Hüseyin Kurt, Süleyman Demirci ve Arif Zirek, 9 buçuk saat süren Mehed dağı etkinliğinin çok zor ve zahmetli geçtiğini ancak zirveye ulaşmayı başardıklarını belirttiler. Feyzullah Taş/İHA

Bu haber toplam 2893 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim