• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Mehmet Öcalan İmralı’ya hareket etti

Mehmet Öcalan İmralı’ya hareket etti
Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, görüşme için İmralı’ya doğru hareket etti.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, Öcalan ile görüşmek için Gemlik Jandarma Komutanlığı’nda işlemlerinin tamamlamasının ardından Tuzla gemisi ile İmralı’ya doğru hareket etti.

Mehmet Öcalan, burada yaptığı açıklamada, “Şu anda hiçbir şey bilmiyorum. Bizim tek isteğimiz var. 2 seneye yakındır aile görüşü yapmamıştır Avukatlar da 5 yıldır gidemiyor.

Hükümetten ve devletten tek isteğimiz budur. Bu yasal hakkımız. 5 yıldır bu hukuksuzluk devam ediyor. Bu bizim hem yasal hem demokratik hakkımız talebimiz budur. Bunun düzenli yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Öcalan’ın akşam saatlerinde tekrar Gemlik Jandarma Komutanlığı’na gelmesi ve açıklama yapması bekleniyor.

Açlık grevi eylemi sürüyor

Bir buçuk yıldır kimseyle görüştürülmeyen Abdulah Öcalan, bir buçuk yıldır kimseyle görüştürülmüyor.

Öcalan’ın Kurban Bayramı’nda ailesiyle görüşeceği haberini Anadolu Ajansı servis etmişti.

Haberin ardından, Diyarbakır’da tecride karşı açlık grevini yedi gündür sürdüren “Amed süresiz dönüşümsüz açlık grevi direnişçileri” tarafından bir açıklama yapılmış, açıklamada, “Sayın Öcalan’ın aile fertlerinden biri, avukatlarından biri ya da bir heyetin adaya gidip sağlığı ve güvenliği ile ilgili bilgileri gelip bizle paylaşana kadar, sağlık ve güvenlik koşullarının güvence altında olduğunu öğrenene kadar, bu eylem süreci kesintiye uğramadan devam edecektir” denilmişti.

Ne olmuştu?

15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci askerlerin İmralı Adası’nı da bombalamak istediği, adada çatışma çıktığı gibi iddialar ortaya atılmıştı.

HDP Eş Genel Başkanları olmak üzere pek çok siyasetçi, Öcalan’ın sağlık durumuyla ilgili endişelerini dile getirmişti.

Avrupa Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi, geçtiğimiz hafta Türkiye’de incelemelerde bulunmuş, incelemelerin ardından yapılan açıklamada ”Abdullah Öcalan ve diğer tutukluların durumu ile ilgili belli sorunlar komitemiz tarafından ilgili Türk yetkililerle tartışıldı’’ ifadesi kullanılmıştı.

PKK lideriyle İmralı heyetinin son görüşmesi 5 Nisan 215’te gerçekleşmişti. Müzakere sürecinin bitirilmesiyle görüşmeler de sonlandırılmıştı.basından

Bu haber toplam 3022 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim