• BIST 9678.33
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

MEM öğrenci ve velilere radyodan sesleniyor

MEM öğrenci ve velilere radyodan sesleniyor
Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürlüğü herkes için eğitim şiarıyla Hakkâri FM’de her hafta düzenli olarak “Rehberlikte Bu Hafta" Programıyla öğrenci ve velilere rehberlik hizmeti sunuyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Bilal Gür, biz söz’ün önemsendiği, sözlü kültürün yaygın olduğu bir medeniyetin mensuplarıyız. Kültürümüzde SÖZ’ün ve dinlemenin yeri ayrıdır. Eğitim adına çocuklarımıza, gençlerimize ve anne babalarımıza söyleyecek sözümüz var dedi.
 
Gür," Hayatın her alanı eğitimin de bir parçasıdır aynı zamanda. Bu amaçla eğitim ortamlarımızda söylediklerimizin yanı sıra özellikle anne babalarımıza sesimizi daha çok duyurmak adına Hakkâri FM’de her hafta düzenli olarak öğrenci ve velilerimizin ihtiyaç duyduğu konularda “Rehberlikte Bu Hafta” programımızı yapıyoruz.  Eğitimdeki hedeflerimiz doğrultusunda,  sağlıklı, mutlu ve başarılı nesiller için her öğrencimize, her gencimize her anne babamıza ulaştık, ulaşıyoruz.
 
Bize gelemeyene biz gideceğiz, gidip de göremediğimize Hakkâri FM’de sesimizi duyuracağız. Okul Başarısında Ailenin Rolü, Çocuk Gelişimi ve Oyun, Çocuklarda Sık Görülen Davranış Problemleri, Sağlıklı Yaşam ve Bağımlılıktan Korunma, Ekran Bağımlılığı ve Teknolojiyi Doğru Kullanma,  İhmal ve İstismar, Travma ve Bahşetme Yolları, Mesleki Eğitim, Kariyer Planlama, Sınav Kaygısı ve Sınav Sürecini Yönetme, Meslek Seçimi ve Geleceğin Meslekleri gibi öğrencilerimizi,
 
gençlerimizi ve anne babalarımızı yakından ilgilendiren önemli konuları Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile okullarımızda görevli Okul Psikolojik Danışmalarımızla (Rehberlik Öğretmenlerimiz) işliyoruz. Anne-babalarımızdan, gençlerimizden, öğrencilerimizden gelen soruları okul psikolojik danışmanlarımız cevaplandırıyor gerekli rehberlik hizmeti için yönlendirme yapıyor" 
 
Programı çok önemsediklerini ifade eden Gür, şunun özellikle bilinmesini istiyorum ki, Bizler Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak devletimizin bize sunduğu tüm imkânları çocuklarımız için seferber ediyoruz. Genelde hayat başarısı özelde okul başarısı için elele vermek birlikte hareket etmek çok önemli.
 
Bu anlamda “Bir Hoş Seda Bırakmak” üzere herkesi “REHBERLİKTE BU HAFTA” Programına bekliyoruz.  Ben sizler aracılığıyla bizlere bu imkânı sağlayan Valimiz Sayın İdris Akbıyık'a bir kez daha şükranlarımı sunarım. Programın koordinasyonunu sağlayan Rehberlik ve Araştırma Merkezimizin yöneticilerine ve psikolojik danışmanlarına, okul psikolojik danışmanlarımıza ve Hakkâri FM’e teşekkür eder başarılı çalışmaların devamını dilerim" dedi.
 
REHBERLİKTE BU HAFTA Programı her hafta Perşembe günleri 14.30-16.30 saatleri arasında Hakkâri FM’de düzenleniyor. Programa katılmak isteyenler dinleyiciler soru, görüş ve isteklerini 05353211030 nolu WhatsApp İletişim Hattı ile bildiriyorlar. Hakkâri FM www.hakkarifm.com sitesinden canlı olarak dinlenebiliyor. Hakkarihabertv.com
1-401.jpg2-454.jpg
 
Bu haber toplam 2213 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim