• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Memur-Sen ile gündem!

Hakan Taş

1995 yılında kuruldu, hızla şubeler halinde yayıldı. Hakkari’de ise 2002 yılında kuruldu. Şuan 2.500 resmi üyesi ve 11 kolu var. Bunlar; EĞİTİM-BİR-SEN, SAĞLIK-SEN, DİYANET-SEN, BÜRO MEMUR-SEN, BEM-BİR-SEN, TOÇ BİR-SEN, ENERJİ BİR-SEN, BAYINDIR MEUR-SEN, BİRLİK HABER-SEN, ULAŞTIRMA MEMUR-SEN VE KÜLTÜR MEMUR-SEN’dir…

Arakan’daki katliamlara dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması yapan Memur-Sen Hakkari şubesinde bir araya geliyoruz. Arkadaşlarım bu haberi yayına verirken bende gündeme dair özel bir görüşme gerçekleştirdim.

NİHAT GÜR KONUSU

Başkan Nihat Gür’e profesyonelce bir komplo kuruldu ve ihraç edildi. Bu saate kadar görevine neden iade edilmediğini vekaleti alan Faysal Çiftçi’ye soruyorum. İşte aldığım yanıt; “Nihat Gür’ün ne yaptığı ve kim olduğu ortadadır. Kendisi bir iftiraya kurban edildi.

Ve haksız yere cezalandırıldı. Örgüt üyeliğinden ihraç edilmesi çok üzücü. Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan bile iki defa Çankaya ve Külliye’ye bazı Hakkarili kanaat önderleriyle birlikte davet etmişlerdir.

Bu tuzağın arkasında dönemin FETO’cu valisi Necmettin Kalkan ve Emniyet Müdürü Tufan Ergüder var. Bunlar başkanımız aleyhine rapor hazırlayarak Ankara’ya sunmuşlardır. Adaletin er geç yerini bulacağını ve başkanımızın yeniden aramıza katılmasını sabırsızlıkla beklemekteyiz”…

MEMUR-SEN NEDEN SİYASET YAPIYOR?

Başkan Çiftçi’ye Memur-Sen Hakkari Şubesi’nin neden tüm atamalarda, kamu kuruluşlarında etkili olmaya çalıştığını, Ak Parti’nin tüm oluşumlarında yer aldıklarını sordum. Başkan Faysal Çiftçi bu zor soruma da hazır yanıt veriyor; “Memur-Sen demek toplumsal duyarlılık demektir.

Siyaset ve siyasi partilerle özel bir ilişkimiz yok. Hükümet üyeleri ve bürokrasi ilimizi, ziyaret ettiklerinde bizi de davet etmektedirler.

Bizde bu oluşumlara sendika kimliğimizle katılıyoruz. Kamu kurumlarındaki atama ve ünvanlarla ilgimiz yoktur. Doğruları destekler, yanlışları da eleştirebiliyoruz. Biz görev ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz”…

Görevi vekaleten yürüten başkan Çiftçi ile Türkiye ve dünya gündemini kaçak çay eşliğinde derin bir sohbete dönüştürerek koyulaştırdık. Şubede hazır bulunan sendikanın bazı üyeleri de sohbetimize eşlik ettiler.

Haftaya KESK ile yapacağımız görüşmemizi sizlerle paylaşacağım.

memur-sen-003.jpg

Bu yazı toplam 3455 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim