• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Memur-Sen’den gazetecilere yemek!

Memur-Sen’den gazetecilere yemek!
Memurlar Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Hakkari Şubesi “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle ildeki gazetecilere akşam yemeği verdi.

Hakkari Memur-Sen ildeki gazetecilere gün dolayısıyla akşam saatlerinde bir lokantada yemek verdi. Yemeğe ildeki ulusal ve yerel basında çalışanlar ile Memur-Sen Hakkari İl Temsilcisi Nihat Gür ve Memur-Sen üyeleri katıldı.

Hakkari Memur-Sen İl Temsilcisi Nihat Gür, zorlu bir coğrafyada zor şartlar altında görev yapan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladığını söyledi.

Gür,”10 Ocak 1961'de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdi. Bu gün,"Çalışan Gazeteciler Günü ya da "Bayramı" olarak anılıyor.

Toplumun habere, bilgiye ve fikre ulaşmasını, haberin derlenmesini ve yayılmasını sağlayan gazeteciler,  kamuoyu oluşturmak ve kamu vicdanının sesi olmak gibi hayati bir göreve sahiptir” dedi.

ZOR ŞARTLAR ALTINDA ÇALIŞIYORUZ

Yemekte gazeteciler adına kısa bir konuşma yapan İhlas Haber Ajansı (İHA) Hakkari Temsilcisi Feyzullah Taş ise,  Türkiye’nin en ücra köşesinde bulunan Hakkari’de zor şartlar altında görev yaptıklarını söyledi.

Taş,”Zorlu bir coğrafyada zorlu bir mesleği icra ediyoruz. Haber takibi yaparken bazen tartaklanıyoruz bazen de gözaltına alınıyoruz. Yaklaşık bir yıl önce toplumsa olaylarda bir arkadaşımız ağır yaralandı ve günlerce tedavi altında kaldı.

Yine haber takibi yapan bir gazeteci arkadaşımız tartaklanarak gözaltına alındı ve yaklaşık bir yıldır kamerası geri verilmedi.

Çetin şartlarda savaşta, çatışmada her türlü olağanüstü durumunda haber peşinde koşan, tek bir kare ve açıklama için saatlerce bekleyerek mesleğimizi en iyi şekilde icra etmeye çalışıyoruz,

Gazetecileri hatırlayan ve onları yemekte bir araya getiren Memur-Sen başkanı ve üyelerine teşekkür ederim” dedi. Hakkarihabertv.com

gezeteciler-m.jpg

Bu haber toplam 3670 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim