• BIST 9808.54
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Memur-Sen’den “Gür”ses!

Hakan Taş

O bir öğretmen,

O Eğitim Bir-Sen Hakkari Şube Başkanı.

O Memur-Sen Hakkari İl Temsilcisi.

O HAKDA platformunun kurucusu ve dönem sözcüsü.

O Hükümete ve Ak Parti’ye en yakın isim…

Tüm bu özelliklere sahip olan Nihat GÜR, Kanun Hükmündeki Kararname ile bir gece yarısı görevinden ihraç edildi. İsmini duyan herkes şok oldu. Gece yarısı yüzlerce kişi kendisini evinde ziyaret ederek doğruluk derecesini sorguladı.

Nihat GÜR’ü bugün sendikada ziyaret ettim. Şube hizmet binası adeta bir taziye evini andırıyordu. Giren çıkanlardan başım döndü. Sakin ve metanetliydi.

Çünkü kendisinden ve yaptıklarından haberdardı. Onu KHK kapsamına sokacak ve ihraç noktasına getirecek hiçbir suç ve yanlışı yoktu. Tüm üye ve arkadaşları üzgündü. Sessizlik hakimdi ama hepsinin gözlerinde büyük bir çığlık ve “GÜR” bir ses saklıydı.

Memur-Sen ilimizde 2002 yılında kuruldu. 2005 yılında üye olan Gür, önce başkan yardımcısı 2010 yılından beri de başkanlığı yürütmektedir. 2 bin 200 üyesi olan sendika bu yanlışın düzeltilmesini istiyor.

Peki Nihat GÜR’ü KHK kapsamına ve ihraç noktasına getiren etken neydi?

Bu önemli soruya aldığım yanıt daha da vahimdi. Roboski’ye giden GÜR, öldürülenlerin mezarını ziyaret ederek Fatiha okumuş ve oradan ayrılmış. Bu ziyaret Feraşin PKK mezarlığına gitmiş gibi servis edilmiştir.

Nihat GÜR, sürekli Ankara’da, mecliste.

Nihat GÜR, ilimize gelen heyetleri karşılama törenlerinde.

Nihat GÜR, devlet ve hükümet lehine sokakta basın açıklamasında.

Nihat GÜR, 2200 üyeye sürekli eğitim ve seminer veren görevinde.

Ve Nihat GÜR, bir gece yarısı yayımlanan resmi gazetenin ihraç listesinde.

Başkan GÜR; “Bu bize bir referandum darbesidir. Ama biz doğru bildiğimiz yoldan ayrılmayacağız. Haksızlığa HAYIR desek de büyüyen Türkiye’nin yeni yüzü ve gelişmesi için EVET demeye ve çalışmaya devam edeceğiz.

Çünkü sendikamız ülkemizde cereyan eden her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı temel amaç sayar.

Bu amaçların gerçekleştirilmesinde evrensel insan haklarına ve Anayasaya dayanan demokratik, laik, sosyal adalet ve hukuk devlet anlayışı içinde çalışır.

Bu karara maruz kalan ve mağdur olan bir çok arkadaşımız var. Şemdinli’de Fahrettin Çelik arkadaşımız da KHK kapsamında ihraç listesine girmiştir” dedi.

Nihat GÜR hakkında Feraşin PKK mezarlığı ziyareti görüntüleri var ise bu güne kadar neden uyarılmadı ve hiçbir soruşturmaya tabi tutulmadı.

GÜR olayı çok konuşuluyor ve çok tartışılıyor. Ama eminim en kısa zamanda o ve ona benzer birçok yanlış ihraç ve atılmalar yeniden gözden geçirilip göreve iade sağlanır.

 

Bu yazı toplam 4643 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim