• BIST 8718.11
  • Altın 2246.452
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1901
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Mersin ve Adana illerinde Hakkari tanıtıldı

Mersin ve Adana illerinde Hakkari tanıtıldı
Mersin'de dağcılık kulüpleri, fotoğraf dernekleri, doğa severler Mersin Hakkarililer Derneği ve bir çok Hakkari dostunun katıldığı geniş katılımlı bir tanıtım yapıldı.

Dağları ile meşhur olan ilimizin dağları, milyon yıllık buzulları, yayla yaşamı, inanç turizmi, kültürel yapısı ve endemik çeşitliliği üzerine etkili bir tanıtım programı düzenlendi.

Mersin'in lüks bir otelinde düzenlenen tanıtım sunum ve söyleşisine ilgi oldukça fazlaydı. Üç yüz kişilik balo salonunda oturacak yer bulamayan katılımcılar, sunum ve söyleşiyi ayakta izlediler. Ardından Adana da Gençlik Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda genç dağcılarla bir araya geldik.

Mersin Zirve Dağcılım Kulübü ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Adana İl temsilciliği tarafından düzenlenen programa, ilimiz hakkında söyleşi ve sunum yapmak üzere Dağcı/Fotoğrafçı Hacı Tansu davet edildi.

İlimizi tanıtıcı sunum ve söyleşi yapan Tansu konu ile ilgili şunları söyledi.

İlimizin en önemli katma değeri olan dağlarımızın ve doğamızın güzelliklerini tanıtmak üzere davetler alıyoruz. Bizler de bu alanda yeterliliğimizi ve yılların verdiği donanımı ilimizin güzellikleri ile birleştirip yurdum insanına sunuyoruz. Ben aynı zamanda Cilo Dağcılık Kulübü Başkanlığı ve Zirve Dağcılık İl temsilciliği yapmaktayım.

Yıllardır fotoğraf alanında da emek veriyorum. Dağlar ve doğa anlamında özel çalışmalarım var. Bu alanda bu güne kadar bir "İl Rehberi", iki ayrı "Fotoğraf kitabı" bir da "Hakkari Dağları ve Doğa Sporları Rotaları" kitabını çıkardım.

Ayrıca Hakkari Cilo, Sat, Çarçelan, Geverok, Sümbül ve Hakkari dağları çalışmalarımız, tırmanışlarımız devam etmektedir. Bu çalışmalarımızı görmek isteyen kurum ve kuruluşlar bizleri davet ediyor ve bizler de ilimizin güzelliklerini ve özelliklerini onlarla paylaşıyoruz.

Son zamanlarda Üniversiteler, dağcılık kulüpleri, fotoğraf dernekleri, federasyon temsilcileri ve benzeri kuruluşların daveti üzerine değişik illerde konferanslar verdik.

Son olarak Mersin ve Adana da İlimizi tanıttık. Tanıtım sunum ve söyleşimize Mersin Hakkarililer derneği başkanı ve yöneticileri, gurbette olan Hakkarililer, ülkede isim yapmış ünlü dağcılar ve bir çok alandan insanlar katıldı. Böylece ilimizin tanıtımını asıl gelmek isteyen insanlara direk ulaştırma yolunda gittiğimizi düşünüyorum.

Bu tanıtım çalışmalarımda beni destekleyen Hakkari Üniversitesi yönetimine teşekkür ederim.

Bundan sonra da bu tür çalışmalarımız devam edecektir. Ocak ayında İzmir de dağlarımızın sergisini ve sunumunu gerçekleştireceğiz. dedi. Hakkarihabertv.com

haci-tansu-haberi-1-002.jpghaci-tansu-haberi-2-001.jpghaci-tansu-haberi-3-001.jpghaci-tansu-haberi-5-001.jpghaci-tansu-haberi-6.jpghaci-tansu-haberi-7.jpg

 

Bu haber toplam 4128 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim