• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

MESAİSİ OLMAYAN KURUM!

Hakan Taş

Mecliste yapılan görüşmelerin ardından vergi borcu yapılandırma Resmi Gazetede yayımlanarak 17 Kasım 2020 itibarı ile resmi olarak başladı. 

Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de bu aftan faydalanmak isteyen vatandaşlar Vergi Dairesine akın ediyorlar…
Durumu yakından görmek bu telaşa ortak olmak için İl Defterdarımız Mehmet Ar’ı makamında ziyaret ediyorum. Sevilen sima, başarılı isim Mehmet Ar ile kısa bir selamlaşmanın ardından Vergi Dairesi Müdürü Faruk Emre’yi makamında ziyaret ediyorum. Yorgun ve uykusuz gözlerle baktı ellerini zoraki göğsüne koyarak gönül selamı ile hoşgeldiniz dedi. Çalışma masası dosya ve evraklarla kaplıydı. 

Aynı yorgunluk ve yoğunluk tüm çalışanlarda aynıydı. Bizler evimizde ailemizle aynı sofrada buluşup hasret giderirken Hakkari Defterdarlığı ailesi geceli gündüzlü masa başı hizmet veriyorlar. 

defterdarlik-004.jpg

Faruk Emre, en son ne zaman eşi ile konuştuğunu hatırlamıyor. Yeni evlenen İl Defterdarımız Mehmet Ar, balayı yerine çalışmayı tercih ediyor. Sadece Hakkari merkezden 3 bin 500 vatandaşımız bu aftan faydalanmak için başvuruda bulunmuşlardır.

Faiz tamamen kaldırılıyor ana para 18 ay taksitle yapılandırıla biliniyor. Peşin ödemelerde ise yüzde 25 indirim uygulanıyor.

Hangi Borçlar Af Kapsamında Yer Alacak?
En kapsamlı vergi affı olarak bilinen kanunda gelir vergisi, kurumlar vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi kapsama alınıyor. Bu vergilerin ceza ve gecikme faizleri de yine kanun kapsamında yeniden yapılandırılmaya tabi tutuluyor.

defterarlik-009.jpg

Yukarıda saydığımız vergilerin haricinde öğrenim kredisi borçları, kamunun kira alacakları, TOBB-TESK – Barolar Birliği aidatları da yine yapılandırma kapsamına giriyor. Yine Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ve orman köylülerinin kullandığı krediler de yapılandırmaya dahil ediliyor.

Esnek çalışma ve mesaisi olmayan Devlete katkı sunmak ve vatandaşa fayda sağlamak amacıyla geceli gündüzlü hizmet veren Defterdarlık çalışanlarını İl Defterdarı Mehmet Ar ve Vergi Dairesi Müdürü Faruk Emre’yi tebrik ediyorum…

 

Bu yazı toplam 3556 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim