• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Mesleğimle engellerimi aşıyorum projesi tanıtıldı

Mesleğimle engellerimi aşıyorum projesi tanıtıldı
Hakkari'de Bereket Gençlik-Eğitim ve Sosyal Hizmetler Derneği tarafından geliştirilen ve AB tarafından 262 bin Euro ile destek gören 'Mesleğimle Engellerimi aşıyorum' projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
 

Hakkari Bereket Gençlik-Eğitim ve sosyal Hizmetler Derneği tarafından geliştirilip Avrupa Birliği'ne sunulan 'Mesleğimle Englleri aşıyorum' projesinin tanıtım toplantısı bir otelde yapıldı.

Proje tanıtım toplantısına Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş. bazı kurum Müdürleri, dernek yetkilileri ve gençler  katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan proje tanıtım toplantında konuşan Proje Koordinatörü Mesut Yıldız,Projienin amacı dezavantajlı kişilerin sosyal ve entegrasyonu ile istahdam edilebirliklerinin geliştirilmesi olduğunu söyledi. 

Yıldız,"Bereket Gençlik -Eğitim ve Sosyal Hizmetler Derneğimiz tarafından hazırlanan 'Mesleğimle Engelleri aşıyorum' projesi AB tarafından kabul edildi.

Projenin  kapsamında Hakkari ve ilçelerinde 100 'e yakın engelli ,mahkum eşleri ile yoksulluk sınırı altında yaşayan insanlarımız istihdam edilecek. 4 ay sürecek olan Projeye katılan kursiyerlere İş-Kur bünyesinde girişleri yapılıp  hem istihdam imkanı sağlanacak, hem de kursiyrlere kendilerine iş kurabilmelerine imkan sağlanacak. Proje ile dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istahdam edilebirlikleriniin geliştirilmesi amaçlanıyor" dedi.

Proje tanıtım toplantısında konuşan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş ise, Hakkari ilinin sosyo-ekonomik yönde geri kalmışlığının nedenleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Taş,"İllerin 2011 Sosyo -Ekonomik gelişmişlik verilerine göre ;

Hakkari Türkiye'nin en geri aklmış illeri arasındadır. 2011 raporlarında Hakkari'nin Sosyo -Ekonomik gelişmişlik sınırlaması 81 il içerisinde 80'ıncı sıradadır.

DAKA  ve İmalat sanayi de Hakkari ilimiz yine son sırada yer almakta. 2012 verilerine göre Hakkari'de kayıtdışı istihdam yüzde 74.9 ile Türkiye'de ilk sırada yer almaktadır.

Bu durum her dört kişiden 3'nün kayıt dışı çalıştığı anlamına gelmektedir. Hakkari'deki işletmelerin teknik, mali açıdan yetersiz olmasının sebepleri, mesleki  eğitim kurslarının yetersizliği, mesleki ve teknik eğitim kalitesinin yetersizliğidir. Ayrıca karlı yatırımların yapılmamasıdır." dedi. Behcet Dalmaz (DHA)

Bu haber toplam 3418 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim