• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Metin Oktay kütüphanesi hizmete açıldı

Metin Oktay kütüphanesi hizmete açıldı
Galatasaray taraftar grubu olan 'Tekyumruk' Hakkari Çimenli Köyü İlköğretim Okulu'na 'Metin Oktay' ismini verdikleri kütüphane kurdular.

foto-galeri.20110109131722.jpg

FEYZULLAH TAŞ
HAKKARİ (İHA) -  Çimenli köyü İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) İlköğretim Okulu'nda vekil öğretmen olarak görev yapan İsa Kurt, 2010 yılı eylül ayında hizmete açılan 16 derslikli okulu kütüphaneye kavuşturmak için harekete geçti.

 

Asker arkadaşının yardımıyla Galatasaray taraftar grubu olan 'Tekyumruk'a internet üzerinde ulaşan Kurt, yeni hizmete açılan okullarında kütüphane bölümünün olmadığını söyleyerek kitap yardımında bulunmalarını istedi. Bunun üzerine taraftar grubu Kasım ayında 'Hakkari'de Metin Oktay Kütüphanesi açıyor' adı altında kendi internet sitelerinde başlattıkları ve 2 ay süren kampanya çerçevesinde yaklaşık 2 bin 940 kitap topladı.

 

ÇİMENLİ KÖYÜ TARAFTARI BAĞRINA BASTI
Volkan Yurt, Hamit Bölücü ve beraberinde bulunan 15 kişilik Galatasaray taraftar grubu olan 'Tekyumruk'un üyeleri koliler dolusu kitaplarla uzun bir yolculuktan sonra Çimenli köyüne ulaştı. Okulun önünde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Kaya, şube müdürleri Muharrem Dündan, Salih Kaya ile okulu müdürü Şevket Demircan, öğretmen, öğrenci ve köy sakinleri tarafından tezahüratlarla karşılandılar.

 

Büyük bir coşkuyla İstiklal Marşı'nın okunmasının ardında kısa bir tören yapıldı. Burada bir konuşma yapan Çimenli Köyü İMKB İlköğretim Okulu Müdürü Şevket Demircan, okullarını kütüphaneye kavuşturan taraftar grubuna teşekkür etti.
İstanbul'dan gelen Galatasaray taraftarı ise hizmete açtıkları kütüphaneye 'Metin Oktay' ismi verdiklerini belirterek, kendilerini bağırlarına basan okul yönetimi ve öğrencilere Türkçe ve Kürtçe olarak teşekkür etti.

 

İŞTE METİN OKTAY KÜTÜPHANESİ
Yapılan konuşmaların ardında okulun 4. katında bulunan bir odayı kitaplarla donatan taraftarlar, duvarlarına da Metin Oktay'ın posterleriyle süsleyerek hazır hale getirdiler.
Taraftarların iyiliğini karşılıksız bırakmayan Çimenli köyü sakinleri ise kadın, çocuk yaşlı herkes okula akın etti. Taraftarlara sarılan köylüler onlarla hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta birbirleri ile yarıştılar. Yöresel kıyafetleri ile okula gelen bazı yaşlı kadınlarda taraftarlara sarılarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeleri dikkatlerden kaçmadı. Taraftarlar daha sonra sınıfları tek tek dolaşarak yaklaşık 282 öğrenciye bere, eldiven ve kırtasiye malzemeleri dağıttılar.

 

Taraftarlar sınıfları dolaştığı sırada ise öğrenciler, 'En büyük Galatasaray' şeklinde tezahüratta bulundular. Taraftarlar daha sonra öğrencilerle aynı sıraları paylaşarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Okul yönetimi ise taraftarlara Galatasaray amblemli kilimlik ve değişik hediyeler verdiler.

 

 

Bu haber toplam 9438 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim