• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

MHP : Hakkari ve Şırnak'a haksızlık yapılıyor

MHP : Hakkari ve Şırnak'a haksızlık yapılıyor
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, "AKP hükümeti torba sevdasından bir türlü vazgeçmemektedir.
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, "AKP hükümeti torba sevdasından bir türlü vazgeçmemektedir. Torba düzenlemelerde pek çok konu dikkatlerden kaçmakta ya da kaçırılmaktadır." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, "torba kanun" olarak bilinen, Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi, İki İl Merkezinin Değiştirilmesi ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine başlandı.

Temel kanun olarak görüşülen tasarının tümü üzerinde MHP Grubu adına konuşan Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, tasarının, 39 ayrı kanun ve kanun hükmünde kararnamede değişiklik yaptığını, bu durumun usul yönünden mevzuata aykırı olduğunu, yasama işlerinin düzensiz, özensiz, eksik ve ciddiyetsiz bir şekilde yürütüldüğünü savundu.

Tasarı hazırlanırken, katılımcılık ve sosyal diyaloğun dikkate alınmadığını, ilgili kurum ve kuruluşlarla meslek örgütlerinin görüşlerine başvurulmadığını anlatan Kalaycı, "AKP hükümeti torba sevdasından bir türlü vazgeçmemektedir.
 
Torba düzenlemelerde pek çok konu dikkatlerden kaçmakta ya da kaçırılmaktadır. Anayasaya aykırı, özel nitelikte, adrese teslim, hatta çıkar sağlamaya yönelik bazı maddeler torba kanunlara sıkıştırılmaktadır. Bu tasarıda da benzer nitelikte düzenlemeler yer almıştır." diye konuştu.

Mustafa Kalaycı, MHP olarak il olmayı çoktan hak etmiş birçok ilçenin il yapılmasını desteklediklerini, ancak Hakkari ve Şırnak'ın ilçeye dönüştürülmesinin büyük haksızlık olduğunu ve MHP olarak buna karşı olduklarını kaydetti.

-"Tasarı siyasi fay hatları açacak"

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ise tasarının darbenin devamı niteliğinde olduğunu iddia etti.

Tasarının yasalaşması durumunda yeni siyasi fay hatları açacağını ileri süren Baydemir, "Zaten toplumun şu anda tedaviye ihtiyaç duyduğu yeteri miktarda yara var.
 
Gelin, toplumsal yaraları derinleştirmeden vazgeçin. Özellikle bu torba yasa içerisinde Şırnak, Hakkari ve belediyelere yönelik kayyum düzenlemelerini torba içerisinden çekelim, geriye kalan maddeleri ortak akılla oluşturmanın çabasını verelim." dedi.

HDP olarak kimden gelirse gelsin kayıtsız ve koşulsuz şekilde şiddete karşı olduklarını dile getiren Baydemir, "Bundan sonraki şiddet, halklarımızı, daha açık bir ifadeyle, Kürtleri, Türkleri, Alevileri, diğerlerini, karşı karşıya getirme riskini bünyesinde barındıran bir şiddettir.
 
Cunta şükürler olsun ki başarılı olmadı ama şu andaki üst akıl Türkiye'yi iç savaşa götürmekte kararlı, ısrarlı." ifadelerini kullandı.İHA
Bu haber toplam 5051 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim