• BIST 9926.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Milletvekili değil şiddet vekili

Hakan Taş

Aslında yılardır alışık olduğumuz görüntülerdir Milletvekillerinin ilkokul çocuklarını andıran kavgalı görüntüleri. Birçok hükümet değişti, değişik partiler meclise girdi ama görüntüler değişmedi. Şiddet öylesine yaşamımızla bütünleşti ki evde, işyerinde, sokakta,  karakolda, okulda, maçta, mecliste her yerde var. Şiddetten geçinenlerde var. Geçenlerde okumuşsunuzdur birçok haberde yer aldı bir adamın stres atmak isteyenlere kendini para karşılığı dövdürmesi. Yine sosyal paylaşım sitesinde 5 kişiden oluşan iri yapılı adamlar ve altında “itinayla adam dövülür” sloganı…

Meclis çatısı altında yaşanan çocuksu bağrışmalar, bilinçsiz tartışma ve kavgalar vekalet verdiğimiz kişileri seçme irademizi dürtüyor. Orası çözüm yeridir. Aslında hepimiz sadece demokrasiye hasretiz. Demokrasiyi var biliyoruz. Tanışmadığımız bu olguyu hep tartışıyoruz. Ve tüm tıkanıklık demokrasi denen şeyden mahrum olmamızdır.

Bindiğiniz arabalar 4x4…

Tartıştığınız konu 4x4x4

Vatandaşa yüklediğiniz sıkıntı 4x4x4x4…

Eğitimdeki sistem ne olursa olsun Hakkari’ye yansıması zayıftır. Eğitimdeki kalite düşüklüğümüzün kanıtı sınavlarda almış olduğumuz kötü sonuçlar değilmidir? Binlerce öğretmen atama beklerken kentimiz halen öğretmensizliği yaşıyor. Tıpkı sağlık sorunu gibi. İlimiz Sağlık Meslek Lisesinde mezun olan binlerce ebe, hemşire ve tıp teknisyeni işbaşı yapmayı beklerken hastanemiz “beyaz melek “ sorununu yaşıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz yıllarca siyasetin arka bahçesi haline gelerek sadece Vekillerimizin tercih ettikleri “kendi adamları” ile yönetildi. Bir çok kurum değişim yaşarken Milli Eğitim yerinde saydı. Kendini yenileyemeyen ve siyasetin simsarlığını yapan kurum okulları da  denetleyemedi ve tembel bir öğrenci gibi sınıfta kaldı.

Öğretmen konusunda hiçbir dönem doruğa ulaşmadık. Gelen öğretmen de 2 yılını doldurmadan kaçmayı başardı. Öğrenci öğretmenine tam da alışmışken, uyum sağlamışken yeni bir öğretmen ile resetleniyor. Bu yoğun yaşanan öğretmen değişikliği çocuklarımıza katkı yerine zarar veriyor.

28 Şubat sürecinin darbe ürünü olan 8 yıllık kesintisiz eğitimin değişmesi gerekiyor. Dördü kaçla çarparsanız çarpın Hakkari’ye bir faydası olacağını tahmin etmiyorum. Ve bu ciddi sitem kavga ile değil farklı fikir ve uzlaşma ile çözümlenmeliydi. Ben yeni eğitim sistemi olan 4x4x4’ten çok 4x4 vekil kavgalarını üzülerek izledim. Ve bana sorarsanız bundan böyle onlara “şiddet vekil” diye hitap etmek doğru olur.

 

 

 

Bu yazı toplam 2311 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim