• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C

Milletvekili Kurt "Olayı Şiddetle Kınıyoruz"

Milletvekili Kurt "Olayı Şiddetle Kınıyoruz"
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Hakkari'de meydana gelen olayı nefret ve şiddetle kınadıklarını belirterek, olayın faili kim olursa olsun biran önce ortaya çıkartılması gerektiğini söyledi.

 Haber: Feyzullah Taş- Sabah saatlerinde Hakkari'ye gelen Milletvekili Adil Kurt, önce BDP İl Başkanı M. Sıddık Yıldırım ile görüşerek, daha sonrada Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve beraberindeki vatandaşlarla birlikte patlamanın yaşandığı ve 3'ü polis olmak üzere 27 kişinin yaralandığı ve bir gencin hayatını kaybettiği Ertunç İş Merkezi'nde incelemelerde bulundular. İşyerleri hasar gören esnaflara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Kurt ve beraberindekiler bulunduktan sonra yaya olarak Hakkari Devlet Hastanesi'ne giderek yoğun bakım ünitesi önünde bekleyen yaralı yakınları bir süre görüştüler. Hastanede tedavi gören yaralı Mehmet Güldal'da ziyaret eden Milletvekili Kurt, yaralı Güldal ile bir süre sohbet ederek olayın oluş biçimi hakkında bilgi aldıktan sonra normal hastaların bulunduğu servisleri de dolaşarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Milletvekili Adil Kurt, Hakkari'de Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortasu köyü'nde yaşanan katliamın aynısının yapılmak istendiğini belirterek, Hakkari'deki olayı nefret ve şiddetle kınadıklarını belirterek, faillerin biran önce bulunması gerektiğini söyledi.

 OLAYI NEFRETLE KINIYORUZ

Kurt,"Yaklaşık 2 gün akşam saatlerinde 17:00 sıralarında belediye binasına 20 metre mesafede dershanelerin çıkış saatine denk gelecek şekilde bir zamanlamayla kaldırım üstüne bırakılmış ve nebi daha bırakılmış belirlenmemiş nebi daha net olarak tespit edilmemişle birlikte TNT tipi patlayıcı konuldu ve patlayıcının infilak etmesi sonucu maalesef üniversite öğrencisi bir gencimiz yaşamını yetirirken 27 vatandaşımızda yaralanmıştır. Valinin verdiği resmi bilgiye göre, 3 polisinde yaralandığı ifade ediliyor. Bir kış günü Hakkari'nin en işlek caddesine dershanelerin çıkış saatine denk gelecek biçimde böyle bir olayın vuku bulması son derece düşündürücüdür. Biz olayın oluş anından şuana kadar net bilgilere somut bilgilere ulaşmaksızın herhangi bir değerlendirme içersinde olmak istemedik. BDP İl Teşkilatı da bir açıklama yapmıştı. Biz bu olayı öncelikle kimden gelirse gelsin amacı ne olursa olsun bu olayı nefretle kınadığımızı bu olayın hiçbir şekilde Hakkari halkınca tavsif görmediği ve görmeyeceği ve bu olayda eğer birileri Hakkari halkına sözüm ona gözdağı vermek istemişse bu çabasının da beyhude bir çaba olduğunu ifade etmek isterim. Hastaneyi ziyaret ettik yoğun bakımda durumları daha iyiye giden 4 ağır yaralı var. Yaralıların bir tanesi bu saat itibarı ile Diyarbakır'a hava ambulansı ile sevk edildi. Diğer yaralıların durumu inşallah daha iyiye gidiyor"

DELİL, BELGE VARSA YARGIYA İNTİKAL ETTİRİLSİN

Kurt,"Geçmişte Hakkari'de olan olayları yan yana getirdiğimizde derin şüphelerin uyandırıldığını belirtmek isterim. Hastaneyi ziyaret etmeden kentin Valisiyle görüştüm. Valiye de sorduğum şudur. Kendi ellerinde somut delil belge, doküman görüntü ne varsa yargıya intikal ettirilmesini ve bu olayın açığa çıkarılmasını faillerini bulunmasını arzu ettik. Biz peşin sorumlu beyan etmek yerine bu halk bu olayın oluş biçimini bu olayı yapanların vermek istediği mesajı ve mesaj üzerinden durmanın daha doğru olacağını düşünüyorlar açıkçası. Bu olay bu kentte bu kış gününde kim hangi amaca hizmet etmek için tezgahladı. Doğrusu cevabı bulunması gereken bir sorudur. Bu kentin yüzde yüze yakını partimize destek vermiş. Son genel seçimlerde tercihini açıkça ortaya koymuş bir kenttir. Daha önce kentimizi hedef göstermeleri ister istemez bizleri derin izleri aramaya teşvik ediyor. Birileri bu kenti hedef gösterdi. Bu birileri içersinde maalesef bu devletin bu ülkenin başbakanı da var. Bu kentin birliği ve bütünlüğüne siyasal duruşuna doğrudan kast edilmiş bir katliam girişimidir"

ŞIRNAK KATLİAMI YARATILMAK İSTENMİŞTİR

Kurt,"Açık söylüyorum bu olayın oluş biçimi bir katliamı hedeflemiştir. Şırnak'ta yaşanan Roboski katliamı yaratılmak istenmiştir. Dün Şırnak Robiskide üsttü örtülmeye çalışılan halen failleri yargıya teslim edilmemiş. Katliamın bir benzerinin Hakkari'de tezgahlanmaya çalışıldığı izlenimi kanaati bizde ağır basıyor. Devlet yetkilileri başka bu kentin valisi böylesi bir töhmetin böylesi bir ağır sorumluluğun yükünü sırtında taşımak istemiyorsa cesaretlice bu olayın üzerine gidip faillerini derhal açığa çıkartması ve yargıya teslim edilmesi gerekiyor. Sokakta slogan atan 10 yaşındaki çocuğu iki saat içersinde tespit edip yakalayan bir devlet güvenlik birimleri bu katliam girişimini faillerini pekala açığa çıkarabilecek güçtedir. Çıkarmadıkları sürece bizi hiçbir şeye inandıramayacaklardır. Kim yapmışsa eğer birilerinin koruması dahiline bu kentin sınırları dışına çıkartılmamışsa bu günde bir kentte yaşıyordur. Bu olayın failinin bugün bu kentte yaşadığına ve yeni katliamlara peşinde olduğuna inanıyoruz ve böyle bir kanaatimiz vardır. Olayın olduğu alan iki mubese kamarasının bulunduğu bir görüş alanıdır. Bu kaitler şuan bu valinin elinin altındadır. Belediye binasındaki kayıtlarda kendilerine teslim etmiştir. Olay esnasında ise halkın üzerine ateş açılmıştır. Görüntüler basın mensuplarında da mevcuttur. Kurşun izleri birçok işyerinde mevcuttur. Birilerinin havaya ateş etmediği açıkça ortadadır. Kimi kurtarmak istemişlerdir. İzler bizleri bir yere götürüyor ve onların parmak isteniyor. Bunlara devletin iyi çocuklarımı dersiniz ne derseniz deyin bunlar geçmişte de oldu. Bu olay halen yaşatılmak isteniyor. Failler bulunsun kimse bizim içi timsah gözyaşları dökmesin olayın faillerini istiyoruz"

PKK'DE YAPMIŞSA ORTAYA ÇIKARTILSIN

Kurt,"Eğer bu olayı PKK'de yapmışsa derhal ortaya çıkartılmalıdır. Delil ve belgelerle bunu kanıtlasınlar. Çünkü geçmişte bu tür olaylar oldu PKK'ye mal edilmek istendi. Ancak Devletin iyi çocuk dediği iyi çocukların ajandalarında ortaya çıktı. Bakın Hakkari halkına sesleniyorum bu olayı gerçekleştirenler sizleri evlerinizde hapis ettirmek istediler. Yaşamınızın her alanında korkmanızı ve sinmenizi istediler. Dün nasıl sokakta idiniz, işyerinizde ve kafelerde ve dershanelerde idiniz şimdide olmaya devam edin. Sokağınızı çapulculara cinayet şebekelerine, iyi çocuklara derk etmeyin bu caddeleri. Bu caddeler bu sokaklar bizimdir. Bu olayı yapanlar bizi sinip korkup evlerimize çekmek isteyenlerdir. Başbakan ülkede olup bitenleri çok iyi biliyor. Kendisinden isteğimiz bu olayın faillerinin bulunması noktasında gerekeni yapmasıdır. Bunun dışındaki hiçbir açıklamasına itibar etmeyeceğiz. Bu kentin insanı boş vaatlere kalmayacaktır" şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 3964 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim