• BIST 9645.02
  • Altın 2411.409
  • Dolar 32.5821
  • Euro 34.8207
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Milli Eğitim'den bir atak daha!

Hakan Taş

Sevilen valimiz Cüneyt Orhan TOPRAK, kamu kuruluşlarını adeta hizmet yarışına soktu. Her kurum daha iyisini yapmak için çabalarken, il Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, çocuklara ve gençlere bir yatırım daha yaparak geliştirdiği proje ile atak yaptı.

Hakkari’de eğitim adına güzel şeyler yaşanıyor. “Öğretmen yok, dersler boş” dönemi kapandı. Modern binalar, her branşta öğretmen ve beraberinde kalite göze çarpıyor. Veysel Durgun ve “A Takımı” sürekli proje üretmek için çabalıyorlar.

Yeni projenin adı “SAĞLIKLI BİR GELECEK SPORLA GELECEK”

Projenin türü; kültür sanat ve spor.

Makamında bir araya geldiğimiz İl MİLLİ Eğitim Müdürü Veysel Durgun şunları anlatıyor; “Okul başarısından endişe duyulan, sistemli çalışma ve disiplinle ilgili desteğin faydalı olacağı düşünülen çocuklara uzmanların ilk önerisi spor eğitimidir.

milli-egitim-d.jpgEnerjisini atan, sosyal bir guruba ait olan çocuk mutlu olur. Çevresinin desteği ve kazandığı başarı onu motive eder.

Sağlığı, direnci, görüntüsü ve becerileri arkadaşları içinde de saygı uyandırır. Spor yapan çocuk onaylanır, destek görürve sevilir.

Tüm bu pozitif katkılar çocuğun ders başarısını da pozitif yönde etkiler.

Günümüzde çocuklara yönelik sportif etkinliklerin artması, bu etkinliklerin çocukların psiko-sosyal gelişiminde ne kadar önemli bir yere sahip olduğunun bir göstergesidir.

Çocukların gerek psikolojik, gerekse sosyal bakımdan gelişmelerinde sporun önemli bir yeri vardır.”

Enteresan bulduğum ve hoşuma giden bu projenin hedef kitlesini sorduğumda “Hakkari il merkezindeki ilköğretim ve orta öğretim bünyesindeki tüm öğrenciler” yanıtını alıyorum.

Hakkari il merkezindeki 21 ilköğretim, 17 ortaöğretim kurumlarından 5 bin öğrenciyi proje kapsamında aktif olarak katılımı sağlanacak. Bunlar; (Futsal:850-Voleybol:900-Masa Tenisi:475-Satranç:350-Dart:425 ve Kayak: 2000) olarak belirlemişler.

Bu projenin nihai hedefleri arasında kış sezonu dediğimizde akla gelen KAYAK SPORUDUR. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sağlanacak olan kayak ekipmanları ile kış sezonunda 2 bin öğrenciyi kayak sporuyla tanıştırıp bu sporu aktif bir şekilde yapabilecek düzeyde olmaları sağlanacak.

Merkeze bağlı köy okullarında öğrenim gören öğrencilerimize müsabakalarda mevsim şartlarından dolayı müsabakaya gidip gelmeleri sıkıntı oluşturacağından yer verilememiştir ancak daha sonra yapılacak ikinci bir spor projesinde dahil edilecekleri belirtiliyor.

Öğrenci ve velileri mutlu edecek bu önemli  projenin amacını Müdür Durgun şöyle anlatıyor; “Çocukları kötü alışkanlıklardan korumak.

Enerjisini doğru kullanmasını sağlamak. Sosyal gelişimi ve özgüven duygusunu arttırmak için takım ve bireysel sporlara yönlendirmek,

çocukların sağlıklı büyümesi, gelişmesi ve derslerindeki başarı için mutlaka bir spor branşında aktif olmasını sağlamayı amaçlayarak 6 farklı spor dalından severek yapabileceği en az bir spor branşı seçip düzenli spor faaliyetlerine katılmasını sağlamaktır.”

Başarılı müdür bu projeyi ilk benimle paylaşırken büyük bir keyif alarak ikram edilen tüm çaylarımı soğutarak not almaktan keyif aldım.

Ceketinin iç cebinde, masasında, sümen altında çocuklarımızı mutlu edecek daha bir çok mavi dosya ve yeni proje taslaklarını da gördüm. Soyadı Durgun olsada Milli Eğitim’de işler durgun değil aksine hızlı ilerliyor.

Eeee ne demişler; balık baştan kokar. Onların başında, onlara ilham veren, katkı sunan başarılı bir vali olursa olacağı da bu olur.

Yeni bir kamu kuruluşunda, yeni bir tanıtım ve gelişmelerle yeniden birlikte olmak umuduyla…

Bu yazı toplam 3098 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim