• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Milyonların yüzü gülecek! 3 müjde birden

Milyonların yüzü gülecek! 3 müjde birden
Milyonlarca kişi bu yazı rahat geçirecek.

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri, dini bayram ikramiyesi ile her yıl Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde biner lira ödeme alacak.

İkramiye müjdesinin yer aldığı torba tasarının önümüzdeki hafta yasalaştırılması planlanıyor. Tasarının hızla yasalaşmasıyla, emekliler ilk ilkramiyelerine Haziran`da kavuşacak.

Ramazan Bayramı öncesinde ödemeler yapılacak. Ödemenin ay başında yapılması düşününülüyor. Arife günü 14 Haziran`a denk geliyor. Bu tarihe kadar ikramiye emeklilerin cebine girecek.

PEŞ PEŞE ZAMLAR

Temmuz ayında da tüm emeklilere zam var. SSK, Bağ- Kur emeklilerinin maaşına ilk 6 aylık Tüketici Fiyat Endeksi oranında artış, memur emeklilerine de yüzde 3.5 zam + enflasyon farkı yansıtılacak.

Ayrıca maaşlarla birlikte ek ödemeler de artacak. Her ay maaşın yüzde 4`ü-5`i oranında ödenen ek ödeme, yeni aylık üzerinden hesaplanacağından yükselecek. Ağustos ayında da Kurban Bayramı kutlanacak.

Bu bayram öncesinde de emeklilere bin lira ikramiye ödenecek. Kurban Bayramı arife günü 20 Ağustos Pazartesi gününe denk geliyor. Ayın 18-19`u da hafta sonu tatili.

Bu nedenle Ağustos`taki bayram ikramiyesinin de 17 Ağustos günü akşamına kadar verilmesi bekleniyor. İkramiyelerin kesin ödenme tarihleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak açıklamayla duyurulacak.

TATiL FIRSATI

Emekliye verilecek ikramiye, turizmcinin de yüzünü güldürdü. Emeklilerden bazıları tatil planı yapmaya başladı. Yerli turistin en çok tercih ettiği Ege Bölgesi`ndeki otelleri aramaya başlayan emekliler, Yalova, Mersin ve Balıkesir`in sahil hattında da günlük kiralık evleri de araştırıyor.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, "Emekliler şu anda fiyat alma aşamasındalar. 250 bin emeklinin tatil yapacağını düşünüyoruz" dedi. (Takvim)

 

Bu haber toplam 4090 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim