• BIST 9524.59
  • Altın 2489.865
  • Dolar 32.5201
  • Euro 34.7225
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Mirza Çallı'ya onurlu görev

Hakan Taş

Herkes onu devrimci görüntüsü ve demokrat kişiliğiyle tanıdı. O adalet mağdurlarına inat adaleti savunan adam kimliğine büründü. Başarıyla mezun oldu hukuk fakültesinde. Ofisini açmaya bile vakit olmadan halkın gönlünde taht kurdu adeta. Cübbeli halini hiç görmedik ama biber gazından ve baskılardan yılmayan bakışına ve onurlu direnişine hep tanıklık ettik.

Geçici olarak görevlendirildi parti başkanlığına. Öyle bir yol çizdi ki halk için vazgeçilmez oldu. Mütevaziliği, efendiliği, sessizliği ve ağzından çıkan cümleler hep alkışlandı. Birden ortadan kayboldu. 

“Dağa gitti, YPG’ye katıldı, cephede savaşıyor, artık dönmeyecek”denildi. Gerisini kendisinden dinleyelim; “Birkaç yıl önce uzun uğraşlar ve kıt imkanlarla Avukatlık büromu kurmuştum ki, parti benden genel merkezde çalışmamı istedi. Avukatlık büromu açmak nasip olmadı. İki yıl çalıştıktan sonra uzun uğraşlarla Yunanistan vizesi alıp mastar tezimi orada yapmayı planlarken parti il eş başkanlığı görevini üstlenmemi istedi. Altı ay sonra da MYK üyesi olarak çalışmam uygun görüldü.

Tüm bu işleri canla, başla bir yurtsevere yakışacak şekilde yürütmeye özen gösterdim. Son olarak Van İl Eş Başkanlığı görevini üstlenmem uygun görüldü. Van gibi yurtsever, önemli, kadim bir şehrin siyaset işçisi, yurtseveri olarak çalışacak olmam benim için onur vericidir. Ancak daha önceki deneyimlerimden verdiğim bir sonuç varsa o da dünyanın en zor işinin il yöneticisi olduğudur. Bu zor ve ağır yükün altından kalkmak her zaman, herkese nasip olmuyor. İnşallah alnımız ak bir şekilde Hakka ve halka hesabımızı veririz. Beni destekleyen herkese teşekkür ederim”…

Av. Miraz Mustafa Çallı’nın Van İl Eş Başkanı seçilmesi sadece Van’da değil tüm bölgede büyük sevinçle karşılandı. Sende bu azim ve bu yürek oldukça seni çok daha yüksek ve zorlu görevlerde göreceğiz. Van ili bölgenin en önemli ortak merkezi ve köprüsüdür. Bu önemli kentte bu önemli görevi üstlenmeniz çok anlamlı. Her adımda emeğiniz kokan Hakkari sokakları, karşılaştığımız zulüm ile bize tanıklık eden sümbül dağı, tüm emekçiler seni gururla selamlıyoruz. Gazan mübarek olsun hukuk ve demokrasi savaşçısı. Seni seviyoruz…

Bu yazı toplam 3544 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim