19 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN !

24 kasım öğretmenler günü kutlu olsun !

Metin Keskin/Yazdı: Bugün;saçtığı ışığıyla zifiri karanlığı yırtan,fedakar ve bilge insanlar olan Öğretmenler Günü’dür.

25 Kasım 2017 Cumartesi 10:02

Ülkemizde, öğretmenin toplumdaki önemini belirtmek, öğretmenler ve öğrenciler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını güçlendirmek, emekli öğretmenleri anmak, öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmenlerde icra edecekleri mesleğinin yüceliğinin bilincini uyandırmak amacıyla 1981 yılından beri, her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanır.

Öğretmenlerimize verilecek olan değeri dile getirmek için Öğretmenler Günü güzel bir vesiledir. Böyle bir günde emekli olmuş veya görevde olan öğretmenleri hatırlamak onlara nezaket ziyaretinde bulunmak , ya da onları arayıp hal hatırlarını sormak,hatta onlara jest yapıp onları hoş sürprizlerle buluşturmak onlar için, çok büyük ve değerli bir armağan olacaktır.

Kar,kış, çamur demeden ülkenin en ücra yerine gidip hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, bir köy okulunu vatandaşla birlikte yapan,onu tamir eden, köylüyü bilgisi ile ışıklandıran, köylerde gaz lambası ışığıyla kendi ışığını harmanlayıp bu uğurda plan yapan,

kitap okutan, bu durumdan hiçbir zaman yakınmayan, öğrencilerini geleceğe hazırlamak için onları daha çok okutmaya kendisini adayan, çaba gösteren öğretmenlerimize şükran borçluyuz. En büyük gurur kaynağımız ,onların bu nesillere bıraktığı, sorumluluk, çalışkanlık, fedakârlık ve güzel örnek mirasıdır.

Öğretmenlik kutsal bir bir meslektir.Bilgi birey ve toplum için ekmek ve su kadar yaşamsaldır. Bu yaşamsal ihtiyaçlar öğretmenler tarafından karşılanır ve böylece bilgi ihtiyacını karşılayan toplum bilimsel,kültürel ve sanatsal yönden yükselmesi sağlanır.Bu bilgi akışı nesilden nesile aktarılır.Her nesil de bu bilgiyi çağının ihtiyaç, birikim ve teknolojik seviyesini esas alarak değerli öğretmenlerimizle yeniden şekillendirir ve toplumun hizmetine sunar.

Atanamayan öğretmenler

24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle atanamayan öğretmenlere değinmekte fayda vardır.

Atanamayan öğretmenler sorunu maalesef ülkemizin kanayan bir yarasıdır.Bir yandan hak ettiği ücretten kat kat daha düşük bir ücretle çalıştırılan ücretli öğretmenler,bir yandan hak etmedikleri sağlıksız ve kötü koşullarda başka işlerde çalıştırılanlar,

inşaat ve madenlerde çalışmak zorunda kalıp iş kazasında hayatını kaybedenler,diğer yandan atanamayıp iş bulamayıp ve gencecik hayatlarına kıyan değerlerimiz yani atanamayan öğretmenlerimiz.Maalesef bu üzücü tablo yıldan yıla katlanarak devam ediyor.

Emekli olmuş, hala çalışmakta olan ve atanamayan öğretmenlerimize hak ettikleri değerin kendilerine verileceği umuduyla ,bütün değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.