19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

ABD'DEN PROTESTOCULARA DESTEK

ABD'den protestoculara destek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, barışçıl bir şekilde gösteri düzenlemenin Iraklıların hakkı olduğunu söyledi.

19 Temmuz 2018 Perşembe 15:41

Heather Nauert, Irak’taki gösterilere ilişkin yaptığı açıklamada, “Irak halkının taleplerinin karşılanana kadar barışçıl bir şekilde gösteri düzenleme hakkını destekliyoruz” dedi.

Irak hükümetinin göstericilerin haklarını koruma sözü verdiğini belirten Nauert, sözlerine şunları ekledi:

“Elektrik ve diğer hizmetlerin yeteri kadar sunulamaması sonucu halkın gösterdiği tepkiyi anlıyoruz. Hükümetin de kamu ve özel mülkleri koruma hakkı var. Hükümet halkın taleplerini karşılamak için elektrik ve ekonominin iyileştirilmesi gibi sorunları çözmek için daha iyi hazırlık yaptı.

Irak hükümetiyle çok iyi ilişkilere sahibiz. Endişe duyduğumuz bölgelerle ilgili devamlı bir şekilde diyalog içindeyiz. Özellikle o bölgelerle ilgili diplomatik görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Detaylara girmek istemiyorum. Ancak Irak hükümetiyle müzakerelerimiz olduğunu söyleyebilirim.”

Irak’ın Şii çoğunluğa sahip orta ve güney kentlerinde elektrik ve hizmet yoksunluğuna karşı başlayan protesto gösterileri ikinci haftaya girdi. Basra'da iki hafta önce başlayan gösteriler hızlı bir şekilde Bağdat, Necef, Misan ve Nasiriyye kentlerine de sıçradı.

Irak Başbakanı Haydar Abadi, gösterilerin büyümesinin ardından yaptığı açıklamada, halkın kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi ve haklarını talep edebileceğini, hükümetin görevinin bunları karşılamak olduğunu ifade etmişti. Dış basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.