24 Nisan 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara29°C

AFET KONUTLARI ÇÖKME TEHLİKESİ ALTINDA

Afet konutları çökme tehlikesi altında

Hakkari’de meydana gelen doğal afetlerden Valilik tarafından müteahhit bir firma tarafından yapılan Toki konutlarına yerleştirilen ailelerin afet konutlarında ölümle burun buruna yaşadığı belirtildi.

10 Kasım 2017 Cuma 08:00

Hakkari’nin Bağlar Mahallesinde Toplu Konut İdaresi  (TOKİ) tarafından  bir firma yolu ile yapılan 108 konut büyük bir tehlike ile karşı karşıya bulunduğu belirtildi.

Konut sakinleri konutların sağlıklı bir şekilde yapılmadığı gibi her tarafının döküldüğünü ve kalorifer tesisatının bile yapılmadığını belirterek, konutların her geçen gün tehlike saçtığını ifade ettiler.

Konutların 4 nolu bloğunda kalan 100 yakın aile ise bina duvarının altında büyük bir su kaynağının çıktığını ve su sızmalarının binanın alt katındaki evlere sızarak su deposu haline getirdiğini iddia ettiler. Konut sakinleri içme suyu sıkıntısı çekerken su kaynağının konutların altında çıktığını anlatan konut sakinleri evlerinin tehlikede olduğunu söylediler.

Hakkari Belediye Başkanlığı ekiplerinin yardımı ile her defasında bodrum katlarına sızan suyu iş makinelerinin yardımı ile çektiğini belirten konut sakinleri kendilerine sahip çıkan belediye yetkililerine de teşekkür ettiler.

Afet konutları  4 nolu blokta ikamet eden Murat Sevinç, binanın altında çıkan su kaynağının evinin alt katına sızdığını belirterek, hem tehlike saçtığını hemde yaz aylarında pis kokular saçtığını söyledi.

Sevinç,” Bizler doğal afetlere maruz kaldık. Hakkari valiliği bizleri Bağlar Mahallesindeki afet konutlarına yerleştirerek açıktan kurtardı. Valilikten Allah razı olsun. Ancak konutlar ilgili müteahhit firma tarafından sağlıklı yapılmadığı için tekrar bir doğal afet ile karşı karşıya bulunuyoruz.

Burada 108 blok ve bütün bloklarda dökülmeler var. Öyle bir durum ki bloklarda kalorifer tesisatı bile yok. Bodrum katları su deposu halene gelmiş durumda ve konutlar tehlike saçıyor. Benim bulunduğum 4. Nolu bloğun altında çeşme çıktı ve bu su bodrum katını si deposu haline getirdi. Hem binaya zarar veriyor yaz aylarında pis kokular saçıyor.

Allah belediyemiz den razı olsun gelip su birikintilerini iş makinleri ile çektiler. Ancak duvarın altında büyük bir çeşme çıktı. Konutlarda zaten su sorun var. Bu su kaynağının değerlendirmesi gerekir. İkincisi Toki yetkililerinin konutları yapan ilgili firma hakkında da derhal soruşturma başlatması gerekir. Çünkü tüm konut sakinleri büyük bir tehlike altında bulunuyor” dedi.

Afet konutlardan sorumlu bir Toki sorumlu ise, konutları sağlıksız bir şekilde inşa eden ve çevre düzenlemesi yapmayan  ilgili firma Toki’nin soruşturma başlattığını belirttiler. Hakkarihabertv.com

63422.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.