26 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C

AĞACANOĞLU’NUN ARDINDAN !

Ağacanoğlu’nun ardından !

1930 yılında Hakkari’de dünyaya geldi. 10 çocuk babasıdır. Babası Heci Sabri Ağacanoğlu 140 yaşında vefat etti. H Sabri Ağacanoğlu bize sürekli Atatürk dönemini anlatırdı.

24 Aralık 2018 Pazartesi 15:44

O tarihin canlı bir tanığıydı. Düşmanı topraklarımızda kovalanırken kendisi de bu oluşumda yer alan bir kahramandı.

M. Şahin Ağacanoğlu, aşiretler arası bir dengeydi. Bir elinde bastonu, bir elinde tezbihiyle husumet yaşayan aileleri bir araya getirerek küskünlüklere son verirdi. Sofrasında misafiri asla eksik olmazdı.

Ekmeğini ve sohbetini herkesle paylaşırdı. Biçer mahallesine yolu düşenler kendisini görmeden dönmezlerdi.

e854c61b-8e2c-4804-b719-aafc4ea77c2e.jpgGülüreş Babanın komşusuydu. Düğün ve taziyelerde herkes susardı o konuşurdu. Sohbetine her zaman espriyi de katarak cemaati güldürürdü.

90 yaşını geçtikten sonra gözleri az görmeye başladı. Ama ses tonundan kendisini ziyarete gidenleri tanırdı.

Son birkaç yıldır tedavi altındaydı. Üç gün önce tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayata gözlerini yumdu.

Toprağa verildikten sonra Biçer Mahallesi camisinde taziye töreni düzenlendi. Üç gün içinde 10 bin kişi kendisi için fatiha okudu.

M.Şahin Ağacanoğlu, herkesin ortak dostuydu. Derdi olan ona koşardı. İnsanlara doğru yolu gösterirken ayetlerden de örnekler sunardı.

Babasından sonra Hakkari’de en fazla yaşayan bir değerimizdi. Kaybından herkes derin üzüntü yaşadı. Kendisini hep özleyeceğiz. Haber: Hakan Taş-Hakkarihabertv.com

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.