• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

AKÇAY; “HAKKARİ VATANDIR”

Hakan Taş

Milliyetçi Hareket Partisi Hakkari İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresini Hakkari Öğretmen Evi konferans salonunda gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan ve üç saat süren kongreden işte detaylar;

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Kongrenin yapılacağı alanda geniş güvenlik önlemleri alındı. Her kongre toplantısında olduğu gibi burada da herkes üst aramadan geçti. Polis içerde ve dışarıda önlem aldı. Toplantının yapılacağı salon Türk Bayrakları, Atatürk,  Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli’nin posterleriyle donatıldı.

MASKE VE ATEŞÖLÇER

Tüm davetlilerin ateşi ölçüldü, maskesi olmayanlara maske verildi. Kongrenin yapılacağı salon sosyal mesafe kurallarına göre dizayn edildi.

BAŞKAN ÖZBEK HEYECANLIYDI

MHP İl Başkanı Fatih Özbek, erken saatlerde toplantının yapılacağı salona gelerek tüm misafirleri kapıda karşıladı. Tokalaşma ve kucaklaşmadan uzak gönül selamı ile herkes ile yakından ilgilendi. Hayat arkadaşı Mehtap Özbek ve kızları da onu yalnız bırakmayarak destek oldular. Özbek, Hakkari halkının her daim yanında olduğunu, ayrım yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden özellikle aşiretsel bağlamda ayrım yapmadan hizmetkar olduğunu belirtti.

1112-002.jpg

Bu makamda kaldığı sürece de MHP il binası kapısı ve gönül kapılarının herkese ardına kadar açık olduğunu söyledi. Özbek’in durumu iyi olmayan kız öğrenci çocuklarına 150 tablet ve 15 bilgisayar dağıttıklarını giyim ve gıda desteklerinin de sürdüğünü hatırlattı. Fatih Özbek özellikle gençliğe ve kadınlara yönelik istihdam yaratıcı projeler üzerinde çalıştıklarını, MHP Genel Merkezinin bu konuda çok hassas olduğunu ve bu hizmetlerimizin takipçisi olduklarını da dile getirdi.  

AK PARTİ İL ÖRGÜTÜ

Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür, Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir,  Yüksekova İlçe Başkanı Fatih Arslan, eski il başkanları Mehmet Ertuş, Mecit Tarhan,  başkan yardımcıları, MHP eski il başkanı H.Sabri Gündoğan, Şırnak MHP İl Başkanı Halil Tatar ve ilçe başkanları, önceki dönem Ak Parti il başkan yardımcısı Hasan Korkmaz, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, ilin ileri gelen esnafları  MHP’nin kongresine iştirak ederek hayırlı olsun dileğinde bulundular.

TEOMAN ZEYDAN’DAN MESAJ

Siyaset ve işadamı sevilen isim Teoman Zeydan, yurtdışında olduğundan dolayı kongreye gelemeyerek il başkanı Fatih Özbek’i telefonda arayarak kongrenin başarılı geçmesini, orada bulunan tüm davetlileri saygı ile selamladığını belirtti.

ABDULMÜTTALİP ÖZBEK

Ak Parti eski milletvekili A.Müttalip Özbek, yeğeni Fatih Özbek’i yalnız bırakmayarak adeta ev sahipliği yaptı. Özbek, tüm misafirleri tek tek ağırladı ve uğurladı. Toplantı öncesi kuliste misafirlerle hoş sohbet gerçekleştirerek ilgi odağı oldu.

FATİH KESKİN

Sılehi Aşireti Lideri Fatih Keskin başından beri Cumhur ittifakını destekleyen bir isim. MHP İl Kongresinin özel konuğuydu. Keskin; “Hakkâri’mizin il-ilçe meselesinde MHP ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin katkılarını unutmuş değiliz. O yüzden partiye bir vefa burcumuz var. Özbek kardeşimi de kutluyorum” açıklamasını yaptı.

BELEDİYE BAŞKANLARI

Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, Büyükçiftlik Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, Av.Zeydin Kaya, Kanaat Önderleri Timur Yoldaş, Necman Adıyaman, MHP ilçe başkanları ve bin partili kongreye katıldılar…

AKÇAY-KAÇAK ÇAY

MHP Gurup Başkanvekili Erkan Akçay’ın Hakkari’ye üçüncü gelişi. Akçay, kongre öncesi gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlimiz valisi Akbıyık, Emniyet Müdürümüz Aydın, bazı kanaat önderlerini, esnafı ziyaret ederek herkesin gönlüne dokundu ve ikram edilen kaçak çaydan yudumladı. Kısa bir süre önce hayatını kaybeden Kanaat Önderlerinden Mehmet Adıyaman’ın evine giderek Necman Adıyaman ve ailesine başsağlığı diledi.

  Şehir merkezinde turlarken “Serçavan” başımızın üstünde geldiniz sevgisiyle karşılandı. Hakkari’yi avucunun içi gibi, Manisa’dan daha iyi biliyordu. Birçok kişiye ismiyle hitap edecek kadar. “Mekke’ye gidip de Medine’ye uğramamak olur mu? Hakkari’ye gidip de Hakan Taş’a uğramamak olur mu” diyerek ofisimde beni de ziyaret etti.

AKÇAY: “HAKKARİ VATANDIR”

Hakkari sevdalısı olan Akçay, Hakkarililere Hakkari’yi anlattı. “Tarım, hayvancılık, ticaret, madencilik ve turizm gibi birçok alanda potansiyeli yüksek olan, fakat maalesef sosyal-ekonomik gelişmişlik endeksi bakımından da 81 ilin arasında hiç de arzu etmediğimiz bir noktadadır. Bu nedenle Hakkari’ye özel teşviklerin verilmesi, istihdama yönelik kamu özel yatırımların arttırılması, ulaşım ağlarının genişletilmesi ve havalimanının daha aktif edilmesini arzu ediyoruz.

Hakkari bulunduğu coğrafi konumu nedeniyle maden çeşitliği ve rezerve yönünden de oldukça zengindir. Hakkari vatandır ve her Hakkarili asildir. Buraya geldiğimde nefes alıyorum. Kongrelerimize Hakkari’den başladık. MHP 51 yıllık köklü geçmişiyle kutup yıldızı gibi parlıyor. Sorun yaratan değil, sorun çözen bir partiyiz.

İstiklal için birlik istikbal için dirlik ve her şey Türkiye için.” Çok partili siyasi hayattan, Türkiye Büyük Millet Meclisine, ekonomiden teröre birçok konuda bilgi aktaran Akçay, Cumhur ittifakından en büyük desteğin Kürt’lerken alındığını ve bu desteğin süreceğini söyledi. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin selamlarını da ileten Akçay, Başkan Erdoğan’a da iltifatlar yağdırdı.

GAZİLER UNUTULMADI

MHP’nin kongresi Gaziler Günü’ne denk gelince Hakkari Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman’a MHP Gurup Başkanvekili tarafından çiçek hediye edildi. Duygulanan Adıyaman, teşekkür ederek Fatih Özbek ve ekibine de başarı diledi.

BAHÇELİ’YE ALKIŞ

Kongreye kısa birkaç cümle ile değil, geniş yüreğinin engin duygularından sayfalar dolusu bir mesaj gönderen Genel Başkan Devlet Bahçeli ayakta alkışlandı. Yetmedi, Hakkari’mizin il kalması hususunda “35 milletvekilimizle emrinizdeyiz, Hakkari kadim bir şehirdir. İl olarak kalacaktır” diyerek hepimizi mutlu eden gurup toplantısındaki konuşması sinevizyon gösterisi eşliğinde salonda alkış tufanı koparttı.

MHP VE HAKKARİ

1994 yılında Rahmetli Alparslan Türkeş, Hakkari’ye Ankara’dan bir Teğmen görevlendirir. Teğmen, merkeze gelerek İşadamı Fevzi Özbek ile buluşur. Türkeş’in selamlarını ileterek MHP’nin il teşkilatını kurma yetkisini kendisine vermek istediğini söyler. “Sayın Türkeş’in selamı ve misafiri başüstüne” diyerek ertesi gün Ankara’ya MHP Genel Merkezine giderek Türkeş ile başbaşa 1 saatlik özel bir görüşme yapar. Fevzi Özbek, il başkanlığı yetki belgesini alarak Hakkari’ye döner ve o zamana kadar teşkilatı olmayan MHP’nin ilk kurucu il başkanı olarak göreve başlar. Beş yıl bu görevde kaldıktan sonra görevi Timur Yoldaş devralır.

BABASININ OĞLU

Fatih Özbek, karekter ve fiziki olarak babasını oldukça andırıyor. Kürsüde konuşurken babasını yine unutmadı. Çünkü bu bayrak babasından kendisine emanetti. Kısa konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Fatih Özbek, 1972 Hakkari doğumludur. İlk, orta ve lise tahsilini Hakkari’de tamamladı. Çok genç yaşta rahmetli babasıyla kurdukları ÖZBEK Limitet Şirketini kurdular. 2007 yılında Hakkari 1. Sıra MHP Milletvekili adayı oldu. 6 bine yakın oy alarak Cumhur ittifakı kapsamında Ak Parti’nin kazanan Milletvekilini meclise gitmesinde çok büyük bir payı oldu.  Özbek, evli ve 2 kız babasıdır.

KARDEŞ CANDIR

Kongrede en şık ve heyecanlı olanlardan biri de Fatih Özbek’in kardeşi Kanaat Önderi Cüneyt Özbek’ti. Cüneyt Özbek, abisini başından beri hiç yalnız bırakmayarak destek sundu. Özbek kardeşler; “Biz halkımız ve memleketimiz için ihtiyaç duyulan her yerde varız ve de var olmaya devam edeceğiz” diyerek düşman çatlattılar…

COŞKU VE HEYECAN

MHP’nin Hakkari’de gerçekleştirdiği kongre coşkuyla geçti. Bu görüntülere doğrusu alışık değiliz. MHP Hakkari’nin il kalması konusundaki çabası asla unutulmadı. Parti Genel Merkezi, Erkan Akçay’ı da Hakkarili kabul ederek sürekli buraya görevlendirmektedir. Zaten sayın Akçay, bir ara tatilini geçirmek üzere Manisa’ya gideceğine biletini Hakkari’ye kesmişlerdi.

Yine yıllar önce geldiğinde halk ile sohbete dalarken Van uçağını kaçırarak yine geceyi burada geçirmişlerdi. İşte bu sevgi ve ilgi MHP’nin gücüne güç kattı. Genç Başkan Fatih Özbek, çocuk, genç ve yaşlı herkese aynı cümleyi kurmaktadır; “Bana bir emriniz var mı?”… Tek liste ile kongrede 134 delegenin tüm oylarını alan Özbek il başkanı olarak güven tazeledi.

MHP Hakkari’ye demir attı. Tek eksiklik Türkiye’de her yere gidip de sadece Hakkari’ye yolu düşmeyen Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bize artık misafir olsun isteğidir. Bu aynı zamanda kendisine açık bir davettir.

 

 

Bu yazı toplam 6227 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim