• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

AKILLANACAK MIYIZ?

H. Aziz Hatipoğlu

“Gayrimüslimleri kendinize dost edinmeyin.” Diye buyuruyor Kur’an’ı Kerimde Yüce Rabbimiz. Onlar ancak onlara uyduğunuz sürece, onların menfaatlerine yaradığınız sürece sizi dost olarak bilir ve sizi dost edinirler.  

NATO’ya girişimizin üzerinden yarım asırdan fazla bir zaman geçti. Çarlık Sovyet Rusya’sına karşı kısacası Demirperde dediğimiz Komünist ülkelerin Varşova Paktı karşısına kurulan NATO’da Türkiye ABD’nin bir müttefikiydi.

Ordumuzun her türlü silah ihtiyacı onlardan alınıyor, askerlerin giysilerine kadar onlara bağımlı bulunuyorduk. Bir nevi NATO’nun ve ABD’nin ileri karakolu konumundaydık. Bizi yıllar yılı kullandılar, sömürdüler ve kandırdılar.

1974 yılındaki Kıbrıs Harekâtında ABD’ye rağmen Kıbrıs’a harekât ve çıkartma yaptığımız için yıllar yılı ABD’nin silah ambargosuna uğramadık mı? Benim size verdiğim silahları Kıbrıs’ta kullanamazsınız demediler mi? Akabinde Türkiye’de haşhaş ekimini yasaklamadı mı ABD?

Bizler o yıllarda neler yaptık, neler yapabildik?

Bugüne gelirsek;

Gerek Irak’ta ve gerekse Suriye’de yine ABD türü emperyalist güçlerin oyunları sonucu işgal edilen, yakılıp yıkılan bu yerlerde göç eden milyonlarca mülteci Türkiye sınırlarımıza kısacası Türkiye’mize giriş yapmadı mı?

Mülteci akınınınAvrupa’ya girmesini önlememiz için kısacası milyonlarca mültecinin Türkiye’de kalınması ve barınması için bize söz verilen 3 milyar Euro ne oldu? Sözlerinden durdular mı? Bizlere 30 milyar Türk lirasına mal olan bu büyük külfet ve insan akınıyla nasıl baş ettiğimizi yerinde görmekten, bizleri pohpohlamaktan başka ne yaptılar?

Defaten istediğimiz ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin bir numaralı sanığı olan Fethullah Gülen’i ABD kollayıp korumuyor mu?

Bir papazı için yılların müttefikini satan, ona döviz kuru üzerinden çeşitli manipülasyonlar yaptıran ABD’nin dostluğu, müttefikliği ve birlikteliği nerede?

Türk ekonomisini çökertmeyi amaçlayan, Türkiye’ye yaptırımları uygulamaya sokan, parasını peşin verdiğimiz alacağımız F-35’leri bir kararla teslimatını durduran ABD değil mi?

Hepsi ne için?

Evangelist Papaz Brunson için değil mi?

Türkiye’de gözaltına alınan ve hakkında terör örgütlerine destek verdiği şüphesiyle yargılanan ve hapis yatıp daha sonra ev hapsine alınan Papaz Brunson kadar değeri yoktur ABD’nin gözünde Türkiye’nin.

Müttefiklik, dostluk, ihracatında 28. Sırasında olmanın bir önemi yoktur ABD için.

Onun için çıkarlarına dokunulmayacak, ne söylense “emredersin” türü hazır kıta bekleyecek kapı kulu devletler, devletçikler ve sömüreceği ülkeler geçerlidir.

Halen ev hapsinde tutulan Papazı ve iki konsolos çalışanının da cezaevinde olup yargılandığı ABD vatandaşları gökten zembille mi indiler? Suç işlemişlerse onların ceza alma yükümlülükleri yok mu?  Bulundukları ülkede kısacası Türkiye’de yargılanmalarına bu nasıl bir tahammülsüzlüktür. Her şey onların istekleri, arzuları, emelleri ve çıkarlarına göre mi olacak? Nerde ülkelerin bağımsızlık hakları! Nerede bağımsız ülke yargısına duydukları saygı?

Onların Guantalamo cezaevindeki insanlık dışı uygulama ve işkenceler halen hafızalarda.

Amerika kurulurken Kızılderilere yaptıkları soykırımlar halen tarih sayfalarında silinmeden duruyor.

Kendini dünya hükümdarı sanan ve başına Trump gibi dünyayı ateşe atmaktan çekinmeyen ABD’nin bugün için kendisini temize çıkarma lüksü yok.

Ama bizlere bir kez daha ayıdan post ve gayrimüslimlerden dost olunamayacağını kanıtlamış oldu.

Sahi söyler misiniz?

ABD ve AB ülkelerin hangileri dost?

Akıllanmayacak mıyız?  

 

Bu yazı toplam 2898 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim