19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESİN!

Allah sonumuzu hayır eylesin!

Ramziye Kaya/Yazdı: Değerli kardeşlerim, sizden gelen talep üzerine bir önceki konumuz olan düğünlerimiz konusuna değinmem gerektiğini anladım. Halk olarak müzdarip olduğumuz bu sorunu elbette satırlara sığdıramayız.

10 Eylül 2020 Perşembe 20:56

Çünkü bir dokunup,bin ah işittiğim bir sorun haline geldiğini görüyorum. Elbette evlenmek,eğlenmek, sevinmek bu Sevincimizi akraba ve dostlarımızla paylaşmak haktır.Ancak bu hakkımızı Yüce Rabbimiz  sevgili peygamberimiz( Sallallahu Aleyhi ve Sellem)min bize emrettiği şekilde kullanmak bizim yararımıza olacaktır.

Bu emirlerin dışına çıkmamak aynı zamanda bizim kulluk vazifemiz olduğunu da unutmayalım. Bir Müslüman olarak baktığımda yaptığımız düğünlerin ne dinimizle nede örf adetlerimizle hiç alakası olmadığını tamamen Batı adetlerini taklit ederek bize ait hiçbir şeyin kalmadığını görüyorum.

Bir ailenin temelini oluştururken yapılan yanlışlar,bu aile özerinde hem maddi hem manevi nasıl olumsuz bir etki bıraktığını görüyorum.YAPTIĞIMIZ YANLIŞLAR; beklentilerimiz yüksek altın pahalı,her şeyimiz kibir gösteriş, kazanan kuyumcu,kaybeden fakir fukara,herkes birbiriyle yarış halinde,kazanan da yok içinde.Ben nasıl takıp takıştıralabilirim herkes bunun derdinde.Altını Servet olarak görenler,en büyük servetin hayırlı bir eş huzurlu bir yuva olduğunu unutanlar.

YEMEK İSRAFI; Afrika'da Suriye'de dünyanın birçok yerinde Müslümanlar açlıktan ölürken çöpe giden onca yemeği, etin,ayak altında çiğnenen ekmek kırıntılarına ne demeli. Başımıza gelen bu felaketlerin  sebeplerinden bir taneside çöpe giden her pirinç tanesinin feryadıdır unutmayalım.GİYDİĞİMİZ KIYAFETLER; yıllardır kıyafet dikiyorum yiyecek ekmeği zar zor temin eden insan, sırf başkasından aşağı kalmamak için bin tl.bin beşyüz tl'lik kıyafet getirir bana.

Bir altın değerinde.kras fistan satan esnafımız da durumdan istifade dışarıdan aldığını buradaki müşteriye 2 katına satarak Burada da kazanan kras fistancı, kandırılan bizim saf insanımız oluyor.PARA(XELAT) adam akşama kadar güneşin altında kazma kürek kazandığını, çocuğun rızkını her hafta beş,altı düğüne giderek harcıyor.Karşıdaki zengin ya gitmezse yarın o da onun düğününe gelmez. zaten gelmez,sıra o fakire geldiğinde zaten unutulur gider.Neden?Çünkü fakirden kimsenin bir beklentisi olmaz.

O sadece kaybetti ile kalır yani sen bana gelmezsen ben de sana gelmem al gülüm ver gülüm meselesi.HALAY; bir diğer yanlışımız ise kadın erkek karışık oynanan oyun halaylar.Allah'ın haram kıldığı dayı'mın oğlu, amca'mın oğlu ne çıkar deyip,oynadığımız halaylar(cergebez) bunun yarın ahirette nasıl bir azap olarak karşımıza çıkacağını Bilseydik asla oynamazdık.

Kısacası Biz haddimizi öylesine aşan bir toplum haline geldik ki,Allah-u Tealla altını yükseltti, yemeği yasakladı,pahalılığı getirdi, sosyal mesafeyi koydu. Nerden bakarsak bakalım tamamen gösteriş, israf, haram,kandırmaca.Ne yazık ki bunca müsibete karşı insanların kendine pay çıkarmaması Kendine çeki düzen vermemesi de ayrı bir sorun. Allah sonumuzu hayır eylesin.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.