28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

ALZHEİMER ERKEN TEŞHİS EDİLEBİLİR

Alzheimer erken teşhis edilebilir

Alzheimer hastalığının henüz neden ortaya çıktığı konusunda net bir bulgunun olmadığını ve erken teşhis sayesinde belirtilerin kontrol altına alınabildiğini bu hastalığın 60 yaşlarında ortaya çıkmaya başlıyor

03 Mayıs 2019 Cuma 16:20

Unutkanlık ve beyin fonksiyonlarının yitirilmesiyle başlayan Alzheimer hastalığının beynin belli bölgelerinde, bilinmeyen nedenlerle birtakım proteinlerin biriktiğini bununda beyindeki haberleşmeyi sağlayan sinir hücrelerinin hasar görmesine yol açtığını söyleyen İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Florya Hastanesi Nöroloji Anabilim dalından Dr. Öğr. Gör. Aydan Tandoğan, “Alzheimer ilerledikçe, konuşma bozukluğu, davranış değişiklikleri ortaya çıkar” dedi.
 

Hastalık ilerledikçe sorunlar çoğalıyor

Alzheimer hastalığının genellikle unutkanlıkla başladığını ve 60 yaşlarında dahi kendini göstermeye başladığını ifade eden Tandoğan, bu hastalıkla birlikte yakın zamana ait bilgileri hatırlama ya da yeni bilgiler öğrenme güçlüğü görülebileceğini ayrıca konuşma bozukluğu, kişileri tanıyamama ya da yolunu kaybetme gibi başka zihinsel sorunların da ortaya çıkacağını söyledi.


Alzheimer hastalarında tabloya çoğu kez davranış ve kişilik bozukluklarının da eşlik ettiğini söyleyen Tandoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle hastalık ilerledikçe birçok hastada saldırganlık, huzursuzluk, hayaller görme, uyku bozuklukları ruhsal problemler ortaya çıkabiliyor” dedi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.