19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C

ANTALYA HAKKARİLİLER DERNEĞİ’NDE SELAM VAR

Antalya Hakkarililer Derneği’nde selam var

Antalya Hakkarililer Derneği Başkanı Salih Selek, her yörenin kendine özgü örf- adet, gelenek görenek , inanışları, tarihi, kültürü, yaşam felsefesi vardır dedi.

03 Mayıs 2019 Cuma 09:09

Başkan Selek,"Bu değerlerin, yıllardır süregelen varlıkların devamlılığını sürdürecek olanlar bu yerlerin asıl mensuplarıdır. Antalya Hakkarililer Derneği olarak bizde  bilinçle,bu inanış ve özverile ile  faaliyetlerimizi yapmaya çalışıyoruz.

Bir  yöre  insanının yöresel kültür ve değerlerine sahip çıkması, ayrıştırıcı bir davranış değil tam aksine Ülkemiz adına kültürel  zenginliktir, gelecek nesillere bırakabileceğimiz eşsiz bir mirastır,  toplumsal anlamda ülkemizin kültür ve değerlerine sahip çıkması demektir.

Bu sorumluluğu yöre halkı , Antalya ve diğer bütün illerimizde yaşayan her bir hemşehrimiz ve tüm sivil toplum örgütlerimizle birlikte  bunu kendimize şiar edinmeliyiz.1-207.jpg

Bizleri bu etkinlikleri yapmaya iten nedenler: Memleketimizin  geçmişteki değerlerini, gelecekteki değerleriyle bütünleştirerek bu eşsiz mirasımıza sahip çıkmak ve daha da ileriye taşınmasına yardımcı olmak; Yöremizin tanıtılmasına ve her yönüyle kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Yaptığımız bu etkinlikler görünüşte her ne kadar yöresel görünse de, bu ülkemize yapılan bir hizmettir. Çünkü bir yöreyi kalkındırmak aynı zamanda ülkeyi kalkındırmaktır.

Çünkü bir toplum kültürel ve manevi değerlerini korumadığı sürece ekonomik olarak ne kadar güçlü olursa olsun sosyal acizlikler içinde kalmış bir toplumdur. Peki doğduğumuz yeri düşünürken doyduğumuz yer için ne yapıyoruz. Öncelikle şehir ve kent kültürünü, şehirde yaşamanın gerekliliğini, buralara sahip çıkılması, korunması gerektiğini insanlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Gençlerimizi çeşitli etkinlikler içersine çekerek, onların kötü alışkanlıklara ve suçlara yönelmesini engellemeye çalışıyoruz.

2-246.jpg

Bugün  derneklerimize farklı gözlerle bakanlar olabilir . Derneklerimiz hakkında farklı yorumlar yapılmaktadır. Bütün bunlar yapılırken yaşadığımız çevre koşulları, ülkemizin mevcut durumu gözardı edilmektedir. Derneklerimiz, şehirlerde gettolaşma oluşturduğu, kahvahanecilik yaptığı çoğunun amacının dışında çalışmalar yaptığı şeklinde yorumlanmaktadır.

Ama Derneğimiz hiç bir siyasi partinin arka bahçesi olmayıp,  öz kültürümüzü tanımak sahip çıkmak ve bizden sonraki nesillere aktarmak için mücadele eden birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak düşüncesindedir. Her kültür ve milletle iç içe olan kapısı herkese açık olan bütün siyasi görüşlere eşit mesafede sosyal bir dernektir

Dernekçilik üyeler olmazsa yapılacak bir iş değildir. Derneğine sahip çıkan, dernek faaliyetlerine katılan, elini taşın altına koyan, her daim bizlerle birlikte olan üyelerimize çok ama çok teşekkür ediyorum. . Biz 1’iz 1 ler ancak yan yana gelince (1111111111111111111 ) bir anlam ifade eder.        

Hiçbir maddi menfaati bulunmaksızın, işinden, ailesinden ve zamanından fedakarlık ederek dernek için çalışan, bazı günler geç saatlere kadar toplantı ve  etkinlikler yaptığımız, üye ziyaretleri için , tek gayesi derneğine hizmet etmek olan, çok değerli arkadaşlarım, yönetim kurulu üyelerine, çabalarından dolayı minnettar olduğumu belirterek çok teşekkür ediyorum.

Bu etkinliklerimizin yapılmasına çok kıymetli insanlarımızın emeği geçti. Öncelikle derneğimizin şuana kadar yönetimde yer almış başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onlar bu etkinliğin mimarlarıdırlar. Etkinliklerde bizlere güzel fikir ve öneriler sunan değerli hemşehrilerimize  ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

3-199.jpg

Bu etkinlerimizi yapmamızda bizlerden maddi desteklerini esirgemeyen çok değerli hemşehri ve işadamlarımıza huzurlarınızda tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.

Yediden yetmişe herkesin katılımıyla videolarda gördüğünüz gibi güzel halayımız ve şarkılarımız bizleri bir Dağ kenti olan memleketimizin her bir yöresine kimi zaman hüzünle kimi zamanda sevinçle dolaştırdı.

Her şey gönüllerinde evrenselliği yakalamış Memleketimiz ve Antalya da yaşayan hemşehrilerimiz  için, herşey Yüreğinden seygiyi, saygıyı, hoşgörüyü dayanışmayı paylaşmayı  eksik etmeyen iklimi ve tabiatı sert ama insanı mert ve delikanlı Hakkariliyim diyen herkes için ...!

 Bütün etkinliklerimizin sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve dostluk içersinde devam etmesi dileğiyle sözlerime son veriyor, Sevgi ve Saygılarımı Sunuyorum…Hakkarihabertv.com

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.