28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

BAŞBAKAN YARDIMCISI IŞIK AFRİN AFRİN’LİLERİNDİR

Başbakan Yardımcısı Işık Afrin Afrin’lilerindir

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Valilikte basın mensuplarına Afrin operasyonu ili ilgili açıklamalarda bulunarak Afrin Afrin’lilerindir. Bizim Kürt kardeşlerimizle bir alıp veremediğimiz yok dedi.

06 Şubat 2018 Salı 17:00

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın ilde yapılan ve devam eden hizmetler hakkında bilgi verdikten sonra, Bakan Işık Hakkari’ye geliş nedeninin buradaki sorun ve sıkıntıları dinleyerek başbakana iletmek olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin bölge halkı Afrin operasyonunu nasıl görüyor sorusu üzerine Afrin operasyonu hakkında bilgi verdi.

.Bakan Işık,”Önemli olan basirettir. Vatandaş’ta neyin ne olduğunu görmüş oldu. Özelikle 23 Temmuz 2015 ten sonra çözüm sürecini sabite eden terör örgütüne karşı vatandaşın tavrı çok net oldu. Bunu sizlerde bölgede çok net görüyorsunuz. Şuanda devletin terörle mücadelesinde vatandaşın desteği tamdır. Bu Hakkari’de, Şırnak’ta ve tüm Türkiye genelinde böyledir.

Hakkarili vatandaşımızda gecenin yarısında kapısını çalan bir teröristin herhangi bir şekilde kendisini rahatsız etmesini istemiyor.  Ama daha önce bunlar yaşandı. Dolayısıyla hem terörle mücadeleye halkımızın desteği tam hemde Afrin’deki harekatın hangi amaçla yapıldığını vatandaşımız iyi biliyor.

Birileri özelikle bir algı operasyonu yaparak Afrin’deki harekatın Kürt kardeşlerimize karşı yapıyor gibi propagandasına vatandaşımız inanmıyor. Vatandaşımız gördü ki bu operasyon Kürtlere karşı değil Kürtlere en büyük zulmü yapan PYD ve YPG’ye karşıdır.

Çünkü şuanda Kürtlere en büyük zulmü yapan PKK; PYD, YPG terör örgütünüdür.  Bölge halkını Afrin halkını Kürtleri, Türkmenleri, Arapları ve diğer unsurları bu zulümden kurtarmak Türk Silahlı Kuvvetlerinin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte yaptığı bu Afrin operasyonu ile mümkün olacaktır inşallah.

Vatandaşımız bunu gördüğü için operasyona destek veriyor. Tabi ki Türk Silahlı Kuvvetleri de sivil kaybının olmaması içinde elinde geleni yapıyor ve tüm gayreti gösteriyor. Şuana kadar da olmasın bazılarının yaptığı propagandaya kimse inanmasın. Bugüne kadar tek bir sivil kaybı çok şükür yaşanmadı. Bizim temel sloganımız  Afrin Afrin’lilerindir.

Afrin’nin Türk Silahlı Kuvvetlerinin ne bir işgal gibi bir düşüncesi de vardır ne de Türkiye’nin orada uzun süre kalacağı düşüncesi vardır. Afrin terör unsurlarında temizlenince askerlerimiz kendi görev alanlarına geri döneceklerdir.  Ama orada bir terör unsuruna orada asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye bütün Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanadır.

Biz hem Irak’ta hem Suriye’nin parçalanmasına bölünmesine kesinlikle taraftar değiliz. Biz komşularımızın ülke bütünlüğüne ve toprak bütünlüğüne saygılıyız. Bunun için mücadele ediyoruz. Ama bizim gösterdiğimiz hassasiyeti bazı ülkelerinde göstermesi gerekir.

Hiç kimsenin Irak ve Suriye üzerinde bölgeyi tekrar dizayn etmek, tekrar şekillendirmek bölgede küçük ama bağımlı yapılar oluşturma hesabın başarıya ulaşacağını düşünmüyorum. Türkiye bu olup bitenlere kesinlikle müsaade etmeyecektir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Cüneyit Orhan Toprak tarafından Bakan Işık’a kilim, bal vce plaket takdimi yapıldı. Valilikteki toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Bakan Işık’ın belediye, esnaf, parti ziyaretinin ardından ildeki kanaat önderleri ile bir araya geleceği belirtildi. Bakan’ın yarın Hakkari’den ayrılması bekleniyor. Haber: Feyzullah Taş

bakan-isik-1.jpgbakan-isik-2.jpgbakan-isik-4.jpgbakan-isik-3.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.