• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Başbakan Yıldırım’ı izlerken!

Hakan Taş

Başbakan Binali YILDIRIM’ın Hakkari mitingi için günler öncesinden hazırlıklar başladı. Seçim otobüsünden sürekli anons yapılarak halka açık davet yapıldı. Çarşı merkezinde ana cadde trafiğe kapatılarak miting alanına dönüştürüldü. Saat 13.00 da gelmesi beklenen Başbakan ve beraberindekiler  1 saat gecikmeyle ilimize intikal ettiler. Heyeti valimiz Toprak ve eşi karşıladılar.

Ben iki saat öncesinde alandaydım ve miting öncesini görüntüleyerek nabız yokladım. İl Başkanı Emrullah GÜR, adaylar Husret DİNÇ, Mecit TARHAN ve Nurettin FIRAT  ile kısa söyleşiler gerçekleştirdim.  Hepsi de mutlu ve heyecanlıydılar.

hakan-1-006.jpg

Başbakan Yıldırım, Hakkari’ye giriş yaptı ama önce vilayet makamını ziyaret etti. Başarılı valimiz Toprak, makamında kendisine bir brifing verdi, kentimizin temel sorunları ve beklentilerini dosya halinde takdim etti. Başbakan Yıldırım, vilayet makamında resmi görüşmelerini sürdürürken alanı dolduran kalabalığa önce il başkanı GÜR, ardından Ak Parti Gurup Başkan Vekili  Bülent Turan ve Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkçi birer konuşma yaptılar.

Bu mitingte hoşuma giden şey oluşturulan basın platformuydu. Yani kürsüye yakın bir mesafede oturarak sayın başbakanı rahatlıkla izleyebildim ve notlarımı alabildim.

Ulusal medya bu mitingi çok geniş yayınlamadığı için ben çok dikkatli izleyerek detayları sizlerle paylaşmak istiyorum.

HAKKARİ’DE YENİ BİR TARİH

“Sümbül dağı kadar başı dik, yiğit Hakkari halkı; birlik ve beraberliğimizin devamı için Hakkari’de ve Türkiye’de yeni bir tarih yazacakmıyız. Şemdinli, Çukurca ve Yüksekova’ya selamlar gönderiyorum. Maşallah Hakkari, yüreğinizdeki bu coşku hiç eksik olmasın”…

TERÖR BELASI

“Hakkari’nin bütün yaylaları kapalıydı. İnsanlar can korkusundan gidemiyorlardı. 153 yaylayı açtık. Gelirken orada mutlu insanlar gördüm. Bu toprakların hiçbir karışında alçak terör olmayacak. Bunların tamamının kökünü kazıyacağız. Şiddet ve terörün olduğu yerde üretim, kalkınma, ticaret, refah ve huzur olmaz.”

PKK VE KÜRT

PKK terör örgütü ben Kürt kardeşlerimizin hakkını savunuyorum diyor.  Sen bu hakkı onların çocuklarını dağa çıkartarak, kalem yerine onların eline silah vererek mi arıyorsun. PKK’nın Kürtler diye bir sorunu yok ama Kürt kardeşlerimin PKK diye bir sorunu var. Benimde geçmişim Kürt, Kürtlüğünüzle gurur duyun”…

HAKKARİ GENÇ NÜFUS

“Hakkari nüfusunun yüzde 42’nün  35 yaşın altındadır. Gençlerin geleceği dağda terörle olmaz. Gençlerimizi harcamalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Sanki Kürtleri çok seven varmış gibi Amerika, Avrupa bir olmuş Kürtlere bir devlet kuralım diyorlar. Kürtlerin devleti burası, Anadolu topraklarıdır. Hiç kimse etnik kökeni, dili, kültürü sebebiyle bu ülkede baskı görmesin, haksızlığa uğramasın istiyoruz.”

HAKKARİ’YE 10 YILDA 10 KATTRİLYON

“Türkiye’yi 3,5 kat büyüttük. Dünyadaki 10 büyük eserden 6’sı Türkiye’de. 10 yılda Hakkari’ye 10 kattrilyondestek sunduk. 1500 yeni derslik yaptık. 28 tane sağlık tesisi kurduk.  85 km bölünmüş yol var.  Yüksekova’ya 4 bin konut inşa ediyoruz. İşsizliğ azaltacak bir fabrika kuruyoruz ve Üzümlü-Esendere dışında Derecik ve Alan sınır kapılarını da yakında hizmete açıyoruz.  Doğalgaz için borular döşenmeye başlandı.Terörü bitirdik şimdi sıra hizmette”…

DEMİRTAŞ’A GÖNDERME

“Yüksekova Havalimanı yapılırken 99 kez saldırıya uğradı. Şantiye basıldı, araçlar yakıldı. Ama biz yılmadık ve hizmete verdik.  O dönem Selahattin DEMİRTAŞ, Hakkari milletvekiliydi. Bu duruma seyirci kaldı ve hiç müdahale etmedi. İlk uçağa da kendisi bindi”…

basbakan-1-001-001.jpg

Başbakan Binali YILDIRIM’ınHakkari mitingi için çok geniş güvenlik önlemleri alındı. Keskin nişancılar yüksek binalarda yerlerini alırken alana herkes yoğun kontroller sonrası alınabildiler. Başbakan YILDIRIM, eli boş gelmemişti. Yaklaşık 50 adet santranç takımını da rastgele alanı dolduran vatandaşlara atarak onları sevindirdi.

Miting sonunda Ak Parti’nin üç adayı ve il örgütü sahneye davet edildi ve birlikte halkı selamladılar. Başbakan YILDIRIM, ilimizde çok iyi ağırlandı ve memnun ayrıldı. Fakat bana sorarsanız beklediğim kalabalık yoktu. Üç ilçe ve Durankaya’dan gelenlere rağmen beklenen kalabalığı göremedim.

Başbakan, terör vurgusu yaptığında alanda bulunan ve ailesinden üç şehit veren bir vatandaşımız sesini yükselterek teröre laneti haykırdı. YILDIRIM, konuşmasına ara vererek vatandaşı dinledi ve teselli etti.

Başbakan Binali YILDIRIM, 2018 yılı içinde üçüncü kez ilimizi ziyarette bulundu. Vakit Hakkari vakti diyen Ak Parti bakalım Hakkari’de 24 Haziran’da nasıl bir başarı elde edecek hep birlikte göreceğiz…

ak-parti-004.jpg

Bu yazı toplam 5575 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim