29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

BAŞKAN KESKİN'DEN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Başkan Keskin'den engelliler günü mesajı

Hakkari Bedensel Engeliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

02 Aralık 2020 Çarşamba 21:24

Uluslarsarası Engelliler günü 1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 47/3 sayılı kararı ile ilan edildi. Toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalık artırmayı amaçlamaktadır.

Engelli sayısı Dünya nüfusunu % 15`ini oluştururken, ülkemizde ise nüfusun % 12` sine tekabül etmektedir.

Engellilerimiz yaşam şartları, sosyal ve ekonomik koşulları göz önünde bulundurulduğunda sorun katmerleşerek devam etmektedir.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle yılda iki sefere mahsus oluşturulan farkındalık faaliyetlerini yeterli derecede faydalı bulamasak da önemsiyoruz. Özellikle ilimizde yaşayan ve sayısı azımsanmayacak derecede olan engellilerimizin her türlü derdine, sorununa yaklaşık 22 yıldır Bedensel Engelliler Derneği olarak çare bulmaya çalışsak da çareler tükendiğinde en büyük desteğimiz Valimiz Sayın İdris AKBIYIK`dır kendilerine müteşekkiriz. Hiç şüphesiz ki kamu, kurum ve kuruluşlarımızın da yanımızda olması bizleri ayrıca mutlu etmektedir.

 Bu uhde de Dünyada ve ülkemizde yaşayan sayısız dezavantajlı engellilerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü şahsım ve temsil ettiğim kurum adına kutlarım.

                                                                                                                   Ali Mesut KESKİN

                                                                                                     Bedensel Engelliler Derneği Başkanı

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.