29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

BAŞKAN YORULMAZ’DAN KİRALIK EV SORUNUNA TEPKİ

Başkan Yorulmaz’dan kiralık ev sorununa tepki

İyi Parti Hakkari İl Başkanı Yaşar Yorulmaz, kiralık ev sorununun her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

22 Temmuz 2019 Pazartesi 22:44

Son dönemlerde kiralık ev sıkıntılarının alıp başına gittiğini ve ev bulamayan birçok vatandaşın ve il dışında gelen memurların mağdur olduğunu söyleyen Başkan Yorulmaz, bu sorunun biran önce giderilmesini istedi.

Başkan Yorulmaz,”Hakkari’de yeteri kadar konut olmadığı için kiralık ev bulmak büyük bir sorun haline geldi. Bunu fırsat bilen bir kısım ev sahipleri de kiralık evlerini afaki fiyatlarla kiraya vermekte ve bundan dolayı vatandaşımız büyük bir mağduriyet yaşamaktadır.

Yetkililerden isteğimiz daha önce yıkılmış ve yerleri halen boş harabe olan emniyet, milli eğitim ve askeriye lojmanlarının biran önce yerine yeni lojmanların yapılmasını talep ediyoruz.

Kentimizde görev yapan güvenlik güçlerimiz ve öğretmenlerimizin sayısını göz önünde bulundurarak şehrin uygun bir yerine yeni konutların yapılmasını istiyoruz.

Bu konutların yapılması halinde kiralık ev sorunlarının önüne de geçilmiş olacaktır. İlimizde büyük bir sorun olan kiralık ev sorunlarının çok acilen çözülmesi gerekiyor.

Hakkarili ev sahibi vatandaşlardan isteğimiz kadim kentimiz ve misafirperver olan şehrimize yakışır bir şekilde kiraları vatandaşlarımızın bütçesine göre uygun bir fiyata vermesini rica ediyorum.

Hakkarili işadamlarından da isteğimiz Hakkari ilimize yatırım yapmalarıdır. 2018 ve 2019 yılında ilimizde bir tane bile yeni inşaatın yapılmaması bizi üzmektedir.  Huzur ve güven içerisinde olan memleketimize sahip çıkalım ve buraya bir takım yatırımlar yapalım” dedi. Hakkarihabertv.com

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.