• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

“BİR KİTAP, BİR İNSAN”

H. Aziz Hatipoğlu

Valimiz Sayın İdris Akbıyık Hakkâri’de de “Bir kitap, bir insan” kampanyasını başlattı.

Ziyaret ettiği Gazi İlkokulu ve Ortaokulunda geçen hafta başlattığı kampanyasında amaçlarının daha başarılı, daha mutlu, vatanını ve milletini seven, vatanına milletine yararlı bireylerin yetiştirilmesi olduğunu ve bunun da ancak okumakla meydana gelebileceğini ve oluşabileceğini söyledi.

Daha önce görev yaptığı birçok ilçede benzer projeler üreten ve Türkiye’de yılın kaymakamı seçilen Valimiz Sayın İdris Akbıyık’ın bu projesi ile Hakkâri’de okuma seviyesini yükselteceği ve okuma alışkanlığının kazanılacağı öngörülmektedir.

“Herkes kitap okusun” sloganı çerçevesinde ve “Bir kitap, bir insan” kampanyası ile başlayan bu uygulamanın kısa sürede tüm Hakkâri’yi kapsayacağını ümit ediyoruz.

Hakkâri gibi yıllardır eğitimde Türkiye sonunculuğuna demir atmış bir yere atanan Valimiz Sayın İdris Akbıyık’tan bizi bu sonunculuktan kurtaracak ve eğitimde hak ettiği yere kavuşturacak bir Hakkâri’yi görmek istiyoruz.

Bu da ancak okumakla ve okuma alışkanlığını kazandırmakla olur.

Eğitimi çok önemsediğini bildiğimiz ve bunu kaymakam olarak görev aldığı yerlerde de hayata geçiren Valimiz İdris Akbıyık “En öncelikli meselelerinin kitap ve eğitim olduğunu hatırlattıktan sonra başarmanın ve mutlu olmanın yolu eğitimden ve kitaptan geçtiğini” söylüyor.

Sayın Valimiz İdris Akbulut’un bu sözlerinin altına imzamızı atarız.

Bu konu hakkında gerek eğitimci ve gerekse bir yazar olarak her türlü katkıyı sunmaya ve bu kampanyanın bir parçası olmaya adayız.

Her ne kadar eğitim almamış insan cahil insan ise de kitap okumayan insan da cahil sınıfındandır.

Kitaplar gözümüz, kulağımız ve kitaplar dünyaya açılan pencerelerimizdir.

Okullarımızda kütüphanelerimiz vardır. Ancak gelen öğrencilerimize her öğretmen derslerine başlamadan önce veya ders sonlarında on veya onbeş dakikalık bir süreyi okumaya ayırsa ve bunu da kendisi uygulasa çocuklarımızın ve öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlıkları artacak ve dünyayı daha farklı gözle göreceklerdir.

Evlerimizde TV ve cep telefonlarına ayırdığımız zamanın yarısı veya çeyreğini okuma saatlerine ayırırsak her ev bir kütüphane ve her şahıs birer okuma sevdalısı olacaktır.

Bir kitap, bir insan uygulamasının tüm Hakkâri’yi kapsamasını, başta resmi kurumlar olmak üzere, okullar ve kahvehane ve evlerde de okuma saatlerinin ayarlanmasını, bunun yapılacak rutin ziyaretlerle gözlemleneceğini, en iyi uyan veya en fazla kitap okuyan aile, okul, kahvehane ve resmi kurumlar tespit edilmeli ve ödüllendirilmelidir.

Gerekirse yurt çapında kitap kampanyaları başlatılarak Hakkâri’ye kitaplar getirtilmeli ve okumak isteyen ailelere, işyerlerine ve kurumlara dağıtılmalıdır.

Sayın Cumhurbaşkanının başlattığı Millet Kıraathanelerinin bir örneğinin de Hakkâri’de açılarak hayata geçirilmesini istiyoruz.     

Resmi kurumlarda çalışan devlet memurlarının boş zamanlarında internette geçirecekleri vakitlerini kitap okuyarak kendilerini daha iyi yetiştireceklerini ve boş zamanlarını daha iyi değerlendireceklerini umuyoruz.  

Canlılar içerisinde okumak insana has bir olaydır.

İnsan olma erdemimizi unutmayalım ve kitap okuyalım.

Bu yazı toplam 2514 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim