28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

BİRİ BUNA ARTIK DUR DESİN

Biri buna artık dur desin

Hakkari Devlet Hastanesi sağlık kurulunda bazı hak sahibi hastaların mağdur edildiği bilgisi Hakkarihabertv.com’a gelmeye başladı.

25 Nisan 2019 Perşembe 13:11

Hakkarihabertv.com WhatsApp ihbar hattına gelen şikâyetlerin arasında “Biri buna artık dur” desin denildi.

Yatalak durumda olan ve sakat olan bazı vatandaşların hastanenin sağlık kurulu tarafından mağdur edildiği iddiaları her geçen gün artıyor.

Evli ve 5 çocuk annesi  Y. T. İsimli bir kadın kalça çıkığının olduğunu, engelli maaşından faydalandığını ancak 2018 yılında yenilenen raporunda mağdur edilerek, yeteri kadar puan verilmediği için aylığından olduğunu ve perişan olduğunu ifade etti.

Eşinin işsiz ve engelli hali ile 5 çocuğa baktığını belirten kadın, sağlık kuruluna ihtiraz etmesine rağmen bir sonuç alamadığını ve çok zor durumda olduğunu söyledi.

Hakkari’nin Medrese Mahallesi Bayındırlık Müdürlüğü karşısında ikamet eden 95 yaşındaki Salih Değirmenci’nin ailesi ise sağlık kurulu tarafından mağdur edildikleri iddiasında bulundular.

Değirmenci ailesi,”Babamız 95 yaşında 20 yıldır KOAH hastası ve kalp yetmezliği bulunuyor. Yaşamını cihaza bağlı olarak sürdürüyor.

İki dakika bile cihazsız kalırsa hayatı tehlikeye girebilir. Ambulansla hastaneye getirip götürüyoruz.

Babamız yatalak durumda olduğu için bakıcılık aylığı için Devlet Hastanesi sağlık kuruluna müracaatta bulunduk.

Yüzde 95 kısmi rapor verdiler. Ancak raporda tam bağımlı ağır ibaresi bulunmadığı için hakkı olan bakıcılıktan faydalanmıyor.

Buna tepki göstermemize rağmen üst bir sağlık kurumu olan Van iline göndermemizi talep ettiler.

Babamız cihaza bağlı yaşıyor. Hastane yönetimi bize her türlü kolaylığı sağlıyor. Hastane geliş gidişlerinde ise ambulans konusunda yardımcı oluyorlar.

Yatalak ve cihaza bağlı olan hastamızı nasıl Van iline götürelim. Oradaki kurul ise Hakkari gibi değil her bir doktor bir gün sonra yüzdelik oranı veriyor.

Hastamızın durumu ortadadır. Elle besliyoruz altını bağlıyoruz daha ne olsun… Ama hakkı olan bakıcılıktan faydalanamıyor.

Sağlık kurulunda görev yapan doktorlarımıza sesleniyorum. Canla başla görevinizi yerine getirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz.

 Her türlü özeni gösteriyorsunuz ama günlük hayatını yaşamayan yaşlılara sahip çıkın ve yardımcı olun”

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, sağlık kurulunun verdiği kara herkesin saygı göstermesi gerektiğini belirterek, ihtirazı olan hasta yakınlarının üst bir sağlık kuruluna başvurması gerektiğini ifade ettiler.

salih-degirmenci-hasta-1.jpgsalih-degirmenci-hasta-2.jpgsalih-degirmenci-hasta-3.jpg

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.