• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

BİZİ ANIMSAYANLAR!

Hakan Taş

1961 yılında kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan 212 sayılı kanun adlı düzenlemenin resmi gazetede yayınlanışı nedeniyle 10 Ocak günü kutlama günü olmuştur. 58 yıldır her 10 Ocak günü basın emekçileri unutulmuyor.

Hakkari'de basına yönelik bu defa müthiş bir ilgi ve sevgi vardı.

AK PARTİ'DEN KAHVALTI

Ak Parti il örgütü 10 Ocak günü basını kahvaltıya davet etti. Aslınca acemice bir davetti. Çünkü başka programları olduğundan sabahın köründe, saat 08 için ayarlanmışlardı. Zamanlama kötü olduğu için katılım olmadı. Sadece iki arkadaşımız eşlik edebildi. Ama yine de bizi anımsadıkları için teşekkür ediyoruz.

EMNİYETTEN ÖĞLE YEMEĞİ

Emniyet Müdürümüz Dilberoğlu harika bir adam. Bunu ben değil herkes söylüyor. Toplumun her kesimine ayrı önem veren renkli bir kişiliktir. Polis Evi'nde hepimizi en güzel şekilde ağırladı. Bu özel yemeğe hoş sohbeti ekstra tatlı niteliğindeydi. Basın ve polis, yoğunluk açısından aynı kaderi paylaştıkları için sohbette doyumsuz olur. Ben katılamadım çünkü başka yere davetliydim.

HALK BANK ŞUBESİ'NDEN JEST

İlimizin saygın bankalarından Halk Bankası Şube Müdürü Tahir Şimşek'in öğle yemeği daveti Emniyet Müdürümüz ile çakışınca ben Halk Bankası'na misafir oldum. Diyarbakır Ciğercisi'nde beni ağırlayan başarılı müdür Tahir Şimşek'e ve Halkbankası Bölge ve Genel Müdürlerine teşekkür ediyorum.

VALİ TOPRAK BİZİ UNUTMADI

Saygıdeğer valimiz Cüneyit Orhan TOPRAK, bu önemli günde bizleri unutmayarak, yemek masrafını İl Emniyet Müdürümüze yükleyerek bir mesaj yayınladı. Valimiz, "Gazetecilik büyük fedakarlık isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Toplumsal kalkınma ve  gelişmenin sağlanmasında tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın önemi büyüktür." dedi.

DR.FUNDA TOPRAK MESAJ YAYINLADI

Hakkari Devlet Hastanesi Baştabib Yardımcısı Dr. Funda TOPRAK da bu önemli günde bizleri unutmadı. Dr. Toprak mesajında şu görüşlere yer verdi; "Zor şartlar altında bile görev bilincini kaybetmeyen, üstün gayretler göstererek  habercilik anlayışından ödün vermeden mesai saati gözetmeksizin görevlerini yerine getiren gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, ilimize ve ülkemize verdikleri hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, sağlıklı mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim"...

BAŞKAN EPÇİM'DEN AÇIKLAMA

Belediye Başkanı Cüneyt EPCİM, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kısa bir mesaj yayınladı. Başkan Epcim, gazeteciliğin çok zor ve onurlu bir görev olduğunu, halkın haber alma özgürlüğünde gösterdikleri çabalarından dolayı tebriklerini sundu.

KESKİN'DEN 10 OCAK AÇIKLAMASI

Durankaya'nın Bağımsız başkanı Fatih Keskin, ilk arayanlardandı. Başkan Keskin, "Bende gazeteci bir aileden gelen bir kardeşinizim. Nasıl meşakkatli, zor, hassas ve fedakarlık gerektiren bir iş olduğunu en çok ben biliyorum. Hakkari'ye ilk yerel gazeteyi kuranlardanım. Halkın sesi, gözü, kulağı gazetecidir. Basına değer vermeyen toplum kör ve sağır bir toplumdur. Tüm emekçi gazeteci kardeşlerimi saygıyla selamlıyor, başarılarının devamını diliyorum" açıklamasını yaptı.

CHP VE KARAHANLI

CHP İl Başkanı Aytekin Karahanlı il dışında olmasına rağmen bizi unutmadı ve arayarak tebrik etti. Karahanlı, "Doğruları savundukları için yüzlerce gazeteci hapse atıldı, işlerinden oldular. Basının hür ve özgür olmasını temenni ederek hepinizi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Beni cep telefonumdan arayan kamu kurum amirleri, sivil toplum temsilcileri, mail atan yüzlerce okuyucu ve dostlarımıza bu günde bizi unutmadıklarından dolayı teşekkür ediyorum.

Aslında gazetecinin günü yok. Gündem oldukça, yaşam için nabız atıldıkça biz her yerde var olmak zorundayız. Yazdıklarından, düşüncelerinden, fikirlerinden, önerilerinden, beklentilerinden, duygularından, duruşundan dolayı insanların dışlanmadığı ve yargılanmadığı bir dünya özlemiyle mürekkep akıtmaya devam...

Bu yazı toplam 2915 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim