19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

BÖLGE BİRİNCİSİ HAKKARİ’DEN

Bölge birincisi Hakkari’den

Genç Sada Kur'an-ı Kerim’ i Güzel Okuma yarışmasının bölge finali Mardin’de yapıldı

16 Mart 2019 Cumartesi 21:22

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen ‘4. Bölge Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’nın bölge finali yapıldı.

Yarışmanın sonunda bölge birincisi Hakkari TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi 11.sınıf öğrencisi Levent Çiftçi oldu.Mardin’de Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında ’4. Bölge Kuran-ı Kerimi güzel okuma’ yarışması düzenlendi.

kurani-kerim-yariymasi-2.jpg

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve farklı illerden 9 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen yarışma Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

kurani-kerim-yariymasi-3.jpg

DİKA konferans salonunda gerçekleşen yarışmada konuşan Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı,  ülkenin içinde yaşanan sıkıntıların ana kaynağının Kur’an-ı Kerim ve sünnetten uzaklaşmak olduğunu söyledi.

Kur’an-ı Kerim ve sünnet olan iki emanete sahip çıkılması gerektiğini aktaran Sarı, “Son yüzyıl içerisinde İslam coğrafyasının başına neler geldiğini çok rahat gördük.

kurani-kerim-yariymasi-4.jpg

Tekrar nasıl bir doğum sancısının öncesinde ciddi sıkıntılar varsa şuanda da yeniden dirilişin yeniden bin yılın şafağında inşallah Kur’an ve sünnete göre bir neslin yetişmesi konusunda gerek büyüklerimizin gerek halkımızın ciddi çabaları ciddi gayretleri var.

İnşallah bu tür yarışmalar bunları pekiştirecek bu tür yarışmalar gönüllerimizi ve iki emanete sahip çıkma duygularını geliştireceğinden zerre kadar şüphemiz yok” dedi.

Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yarışmaya giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Hakkarihabertv.com

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.