23 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

CİLO RAFTİNG TAKIMINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ!

Cilo Rafting Takımından örnek davranış!

Türkiye Rafting Şampiyonası için Zap Nehri Üzümcü köyü, Kanireş mevkiinde çalışmalarını sürdüren Cilo Rafting Takımı, Kanireş mesire alanında çevre temizliği yaptı.

10 Eylül 2018 Pazartesi 11:26

Cilo Rafting Takımı, antrenmanlarını sürdürdükleri alanda piknikçilerin bıraktığı çöpleri toplayarak büyük çöp torbalarında biriktirerek sporcuları taşıyan araçlarla ile çöp merkezine taşıdılar.

 Sporculardan Ramazan İlhan Zap nehrinde yaptıkları rafting çalışmaları sırasında bölgeye gelen piknikçilerin attığı çöplerden dolayı çevre kötü kokların yayıldığını ve bu da sporcuların çalışmalarını olumsuz etkilediğini, kendilerinin de bu bölgenin temiz tutulması için her gün torbalar dolusu çöpler topladıklarını söyledi.

İlhan,”Hakkari’nin önemli mesire alanlarından olan Üzümcü köyü Kanireş çeşmesinin olduğu bölge, özellikle de hafta sonları günübirlik gezilerin ve piknikçilerin uğrak noktası durumundadır.

Hal böyle olunca piknikçilerin bıraktığı çöpler etrafa kötü kokuların yayılmasına ve ciddi anlamda çevre kirliliğine sebep oluyor. Her gün onlarca kişinin bıraktığı çöpler doğal yaşama zarar verdiği gibi çevrenin de kşrlenmesine sebep oluyor.

Aynı bölgede rafting antrenmanlarını sürdüren Cilo Rafting Takımı çevrenin bu kadar kirletilmesinin Zap suyuna, doğaya ve bölgede yaşayan canlılara zarar verdiği için bütün sporclar tarafından her gün mıntıka temizliği yaptıklarını ifade etti”

Kulüp Başkanı Hacı Tansu ise, Üzümcü köyünün Kanireş çeşmesi ve bölgesi gerçek bir doğal güzellik ve buz gibi suyu ile farklı bir yer olduğunu belirtti.

Tansu;” Her gün onlarca kişi buraya pikniğe geliyor. Özellikle de hafta sonları Kanireş çeşmesi bölgesi insanlarla dolup taşıyor. Ancak ne yazık ki çevre bilinci olmayan toplumumuzun genel hastalığının en bariz örneğini burada görüyoruz. Çöpleri gelişi güzel çevreye atıyorlar. Zaman zaman uyarılarımıza rağmen maalesef çöplerini bırakıp gidiyorlar.

Son bir haftadır bu gölgede yaptığımız sportif çalışmalarımız sonrasında bütün sporcularımız ve antrenörlerimiz ile birlikt eçevredeki çöpleri topluyoruz.

Bizler antrenmanlar sonrasında çevredeki çöpleri toplarken maalesef zaman zaman buradaki piknikçilerin genç sporcularımızla da dalga geçtiklerine şahitlik ediyoruz.

Bir noktayı özellikle de buradan blirtmek istiyorum. Çarşı merkezinde lüks işyerlerinin olması, lüks arabalarla gezmeleri maalesef insanları medeni yapmıyor.

Bu tür insanların gelip çöplerini göz göre göre bırakmaları ve uyarılarımıza rağmen alay edercesine çekip gitmelerini de toplumun vicdanına havale ediyoruz” dedi. Hakkarihabertv.com

02-104.jpg03-073.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.