25 Nisan 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara26°C

CİSAD ÜYELERİ TRAVERTENLER ÜZERİNDE HALAY ÇEKTİLER

CİSAD üyeleri Travertenler üzerinde halay çektiler

Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) üyeleri Van’ın Başkale ilçesine bağlı Van-Hakkari sınırında yer alan Dereiçi (Sekyanıs) köyün üst bölgesinde bulunan Travertenlere gezi düzenledi.

27 Mayıs 2019 Pazartesi 20:12

 Yaklaşık 80 kişilik bir katılımın yer aldığı Travertenler gezisi Ramazan ayı olmasına rağmen renkli görüntülere sahne oldu. 

Cisad önünde toplanan doğaseverler kendilerine tahsis edilen araçlarla Travertenlere hareket ettiler. Karasu mevkinde Van ilinden katılımda bulunan Cisad Başkanı Azad Ölmez ve beraberindekilerle beraber  yola devam eden konvoy Dereiçi köyüne vardılar. 

Burada köylülerden müsaade alan ekip köyün üst bölgesinde bulunan Travertenlere ulaştılar. Travertenlerin oluşturduğu küçük havuzlara çıplak ayaklarını koyan doğaseverler , halay çekerek gün geçirdiler.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Travertenlerin oluştuğu su kaynağının  her yıl yer değiştirmesi nedeniyle bölgede yeni oluşumlar meydana geldiği gözden kaçmadı.

Bölgenin tamamını gezen ve fotoğraflayan doğaseverler Ramazandan dolayı Hakkari merkezine erken ulaştılar. 



CİSAD üyeleri her geçen gün yapmış olduğumuz faaliyetlerde katılımcı sayısının çoğaldığını ve bundan sonrada bölgemizin en güzel yerlerini keşif ederek buralara geziler düzenleyeceğini dile getirdiler. Haber: Feyzullah Taş

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.