24 Nisan 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara26°C

ÇUKURCA ÜZÜMLÜ SINIR KAPISI CANLANDI

Çukurca Üzümlü sınır kapısı canlandı

Hakkari’nin Çukurca ilçesi Üzümlü köyünde Irak ile Türkiye bağlantısını sağlayan Üzümlü sınır kapısında aylık ortalama 24 bin kişinin giriş ve çıkış yaptığı belirtildi.

28 Aralık 2017 Perşembe 12:27

 Bir süre önce hizmete açılan ve aylık ortalama 24 bin giriş çıkışın gerçekleştiği Irak-Türkiye bağlantısını sağlayan Üzümlü Gümrük Kapısı, Çukurca'nın ekonomisi açısından çok önemli bir rol oynadığı belirtildi.

Çukurca ilçe sınırlarında bulunan Üzümlü Sınır Kapısı'nı ziyaret eden ilçe kaymakamı Temel Ayca ise, buradaki yetkililerden sınır kapısı hakkında bilgi aldı.

Aylık ortalama 24 bin giriş çıkışın gerçekleştiği Irak-Türkiye bağlantısını sağlayan Üzümlü Gümrük Kapısı, Çukurca'nın ekonomisi açısından çok önemli bir rol oynadığı ifade eden Ayca, sınır kapısındaki bir takım eksikliklerin tamamlanması içinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Irak ve Türkiye tarafından gelen sürücüler ise hafta sonları da sınır kapısını açık olması talebinde bulunarak, sınır kapısının sadece hafta içi 5 gün hizmet verdiğini ifade ederek, yetkililerden eksikliklerin tamamlanmasını istediler. Haber: Feyzullah Taş/İHA


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.