17 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara20°C

ÇUKURCA’DA OKUMA-YAZMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDI

Çukurca’da okuma-yazma seferberliği başlatıldı

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde herhangi bir nedenle eğitim-öğretim hakkından yaralanmayan ve temel eğitimini tamamlamayan vatandaşlar yönelik okuma-yazma seferberliği başlatıldı.

02 Mart 2018 Cuma 14:29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde "Okuma yazma bilmeyen kalmasın" sloganıyla yurt genelinde olduğu gibi okuma-yazma seferberliği Çukurca ilçesinde de başladı.

Çukurca Kaymakamı Temel Ayca ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceyhan Doğan Çukurca Eğitim Kalitesini Artırma Projesi (ÇEKAP) kapsamında düzenlenen herhangi bir nedenle eğitim öğretim hakkından faydalanamayan veya temel eğitimini tamamlayamayan vatandaşlar için başlatılan okuma yazma seferberliği kurslarında eğitim gören vatandaşları ziyaret ettiler.

Kursa katılanlarla bir süre sohbet eden Kaymakam Ayca, kursiyerlere kırtasiye malzemeleri dağıtımının ardından okuma yazmayı en hızlı öğrenen kursiyerlerin ödüllendirileceğini söyledi.

İlçe merkezi ve köylerde 9 okulda 181 kadın, 9 erkek olmak üzere toplam 190 kişini okuma-yazma seferberliğinde faydalandığı belirtildi. Haber: Feyzullah Taş

cukurca-okuma-yazma-m.jpgcukurca-okuma-yazma-2.jpgcukurca-okuma-yazma-1.jpgcukurca-okuma-yazma-3.jpg

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.