26 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara24°C

DERECİK İLÇESİ TARİHTEN İLK DEFA SANATLA BULUŞTU

Derecik ilçesi tarihten ilk defa sanatla buluştu

Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezine bağlı çalışan Reng-İ Hakkari Sanat Topluluğu, Hakkari'nin Derecik ilçesinde sahne aldı.

19 Kasım 2019 Salı 17:09

Hakkari Valiliği, Hakkari Belediye Başkanlığı, Derecik Kaymakamlığı, Hakkâri Üniversitesi, Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Derecik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve DAKA 'nın katkılarıyla hazırlanan programa; Derecik Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Mecit Eren, DAKA Koordinatörü Oğuz Tuncay Görür katıldı.

 Ara tatil sanatsal ve kültürel etkinlikler kapsamında Şehit Gaffar Okkan Ortaokulu’nda düzenlenen konsere öğretmen, veli ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Sahneyi ilk olarak Erbane topluluğu aldı. “Hani yağmurdan sonra topraktan tüter ya buhar, yüreğimde de öyle tütüyor sanat hasretin“ dercesine şaşkın bakışlar arasında okunan şarkılardan sonra. Hakkari Dengbéjlik geleneğinin temsilcileri olan Reng-i Hakkari Dengbéjleri doyumsuz bir dinleti sundular.

 Dengbéjler ve solistlerin birbirinden güzel programı büyük ilgi gördü.  Burada konuşan Derecik Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, Sanatı ilk defa bizimle buluşturan Reng-i Hakkâri’yi, Derecik’te sanat ve kültür yapmasına vesile olan herkese teşekkür etti.

Kaymakam Yüce," Değerli Valimiz  ve Belediye Başkan Vekilimiz  Sayın  İdris Akbıyık'a Vali yardımcımız Sayın Aziz Gölbaşı ’na ve DAKA Hakkari Koordinatörü Oğuz Tuncay Görür’e, Hakkari tanıtımına yönelik önemli katkılarda bulunan Reng-i Hakkari’ye de teşekkür  ederim" dedi.

Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Reng-i Hakkari sanat topluluğu ise Derecik ’de program yapmaktan büyük bir  onur duyduğumuzu belirtmek isteriz, Reng-i Hakkâri sanatçıları olarak her zaman yanlarında olduklarını ve yine ileri ki bir süreçte daha geniş bir kitleye hitap etmeye hazır olduklarını ifade ettiler.
  Derecik Kaymakamı Ömer Faruk Yüce Reng-i Hakkari Sanat Topluluğuna plaket sundu. Toplu fotoğraf çekiminden sonra program sona erdi. Hakkarihabertv.com

derecik-1-003.jpgderecik-2-005.jpgderecik-3-001.jpgderecik-4.jpgderecik-5.jpg
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.