29 Mart 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara20°C

DEVA PARTİSİ HAKKARİ MERKEZ İLÇE KONGRESİ YAPILDI

Deva Partisi Hakkari Merkez İlçe Kongresi Yapıldı

Demokrasi Ve Atılım Partisi (DEVA) Hakkari Merkez İlçe Kongresi yapıldı. Hakkari Ticaret Ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapılan kongreye pandemi koşullarına rağmen yoğun ilgi gördü.

08 Kasım 2020 Pazar 16:37

DEVA Partisi Hakkari Merkez İlçe 1. Olağan Kongresi Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı toplantı salonunda yapıldı. 
 
Kongreye, DEVA Partisi Genel Merkez Kurucular Üyesi Avukat Rojhat Ölmez, DEVA Partisi Hakkari İl Başkanı İbrahim Pirozbeyoğlu, Van İl Yönetim kurulu üyeleri Hicran isaoğlu ve Cemil Duman, Çukurca İlçe Başkanı Mustafa Alkan, Hakkarili Kanaat Önderleri Orhan Pirozbeyoğlu ve Kemal Ölmez, CHP Merkez İlçe Başkanı Şükrü Çivi ve pandemiye rağmen çok sayıda davetli katıldı. 
 
Kongrede divan üyeliklerine Sevim Bozan, Cenap Doğan ve Dündar Ermağan getirildi. 
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından kısa bir açıklama yapan DEVA Partisi Hakkari Merkez İlçe Başkanı Erhan Korkmaz yaptı. 
 
Korkmaz, kongreye katılan Deva Partisi Kurucular Kurulu üyesi Avukat Rojhat Ölmez, İl Başkanı İbrahim Pirozbeyoğlu ve diğer davetlilere teşekkür etti. 
 
 Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik şartları ve işsizliği eleştiren Korkmaz, “Halkımızı işsizlikten ve hukuksuzluktan kurtaracak bir kişi var o da sayın genel başkanımız Ali Babacan ve ekibidir. Hiç kimseyi kırmadan, ötekileştirmeden başladığı bu yolculukta bizlerde yanında olacağız.
 
Teşkilat çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Ülkemizi halkımızla yöneteceğiz. Adaletin var olduğu ve korkmadan yaşanabilir bir ülke hayal ediyoruz. Güzel Hakkarimizin başta işsizlik ve diğer sorunlarını her platformda dile getireceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
DEVA Partisi Hakkari il Başkanı İbrahim Pirozbeyoğlu ise pandemi koşullarına rağmen kongreye katılan herkese teşekkür ettiği konuşmasında DEVA Partisi olarak teşkilatlanma çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. 
‘Türkiye’de hukuk ve demokrasi ayaklar altındadır’ diyen Prozbeyoğlu. Türkiye’nin yargı bağımsızlığı, ifade özgürlüğü ve basın hürriyeti konusunda dünyanın birçok ülkesinden geride olduğunu ileri sürdü. 
 
Pirozbeyoğlu açıklamasının devamında “Ayrıştırıcı, ötekileştirici siyaset dili toplumumuzu sürekli geriyor. Korku siyaseti, polemikler, kavgalar hepimizi yordu artık. Çalışanlarımız her an işlerini kaybetme korkusuyla yaşıyor. İşçimiz, esnafımız, emeklimiz, memurumuz için aile geçindirmek her geçen yıl daha da zorlaşıyor” dedi. 
 
Kongrede konuşan DEVA Partisi Genel Merkez Kurucular Üyesi Avukat Rojhat Ölmez,  kimlik ve bölge siyaseti yapmayacaklarını belirterek, “Kutsallarımızı siyasete alet etmeyeceğiz. Sorunlarımızı daha fazla demokrasiyle çözeceğiz. Partimiz ülkemizin sorunlarına demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı ve barışçıl politikalarla çözüm bulunabileceğinin farkındadır” dedi. 
 
DEVA Partisi’nin Kürt sorununu insan haklarına dayalı, demokratik bir hukuk devleti çerçevesinde ele aldığını vurgulayan Ölmez, “Partimiz parti programında “eşit vatandaşlık talebine” yer vermektedir. DEVA Partisi Kürt sorununu “vatandaşlarımıza güven temelinde siyasi kanalları açık tutarak, taleplerin rahatlıkla tartışılacağı demokratik zemini inşa ederek, özgürlük alanlarını genişleterek ve hukuku tahkim ederek” çözme iradesini programına koymuştur.
 
Kürt sorununu çözüme kavuşturan bir Türkiye demokrasisinde ekonominin güçleneceğine, hukuki standardın yükseleceğine, uluslararası etkinliğin artacağına, sosyal dokunun kuvvetleneceğine inancımız tamdır. Anadilin korunması ve geliştirilmesi, eşit ve özgür vatandaşlık, sömürü ve ırkçılığın reddi parti politikalarımız arasındadır” ifadelerini kullandı. 
 
Konuşmaların ardından tek liste ile girilen kongrede DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanlığına Erhan Korkmaz getirilirken, yönetim kurulu asil üyeliğine ise; Recep Kaya, Vedat Çiftçi, İsa Yalçın, Süleyman Derin, Mazlum Murat Korkmaz, Enver Seyhan, Şerif Korkmaz, Nihat Dayan ve Ramazan Demir getirildi. 
erhan-korkmaz.jpgdeva-partisi-2.jpgdeva-partisi-3.jpgdeva-partsi-6.jpgdevam-partisi-4.jpg
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.