29 Mart 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara20°C

DİŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Diş ağrısına ne iyi gelir?

Dişlerimizde yaşanan sorunlardan dolayı oluşan ağrılar her zaman zor bir hal almıştır. Diş ağrılarının çekilmez bir hal alması sebebiyle, vatandaşlar evde diş ağrısına iyi gelen yöntemleri aramışlardır. Peki diş ağrısına ne iyi gelir?

30 Ekim 2017 Pazartesi 21:02

Diş ağrıları her yaşta insanları zorlamaktadır. Genellikle çürüme, diş sinirindeki hastalık, diş eti iltihabı ve eklem ağrıları gibi nedenlerle oluşan bu ağrılar ciddi hastalıkların da habercisi olabilir. Peki diş ağrılarını hafifletmek için neler yapmak gerekir?

Genellikle kulaktan dolma bilgiler ile hareket eden bireyler, oldukça yanlış bir yol izlemektedir. Ne olduğu belirsiz ilaçları içmek, sağlığınıza ciddi şekilde zarar vermektedir. Ayrıca tıbbi müdahalelerin gerektiği durumlarda mutlaka uzmana başvurulması gerekir.

DİŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Diş Fırçalamak: Diş ağrılarının başlıca sebepleri arasında yediğimiz besinler yer almaktadır. Dişlerinizi fırçalamanız durumunda diş ağrısına sebep olan besini yok edebilirsiniz.

Sirkeli Su ve Tuzlu Su: Eğer dişleriniz ağrıyorsa ve geçici bir ağrı kesici istiyorsanız; sirkeli su ya da tuzlu suyu deneyebilirsiniz. Ağzınızda gargara yaptığınız taktirde geçici olarak ağrı uyuşacaktır.

Ağrı Kesici: Uzmanların önerdiği ilaçlar dışında olmamak kaydı ile; ağrı kesici ilaçlar tüketebilirsiniz. Bunlar dişlerinizdeki ağrıyı kısmen götürecektir.

Buz Uygulaması: Ağrıyan bölgeye buz ile baskı yaparak ağrıyı hafifletebilirsiniz. Yıllardır kullanılan bu yöntem oldukça etkili olmaktadır.

Bu yöntemler dışında evde bilginiz olmadan yapacağınız işlemler ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.