20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

DUHOK’TA 11 KİŞİ HAYATINA SON VERDİ

Duhok’ta 11 kişi hayatına son verdi

Irak'ınDuhok’ ta son 8 gün içerisinde 11 kişi intihar etti. Hayatına son verenlerden 7’si ise Ezidi gençler. Yetkililer intihar nedenlerini kötü yaşam koşulları ve sosyal medya ağlarının yanlış kullanılmasına bağlıyor.

09 Ocak 2021 Cumartesi 18:59

Duhok kenti son günlerde artan intihar vakaları ile gündeme geliyor. İntihar edenlerin çoğu ise kentte Ezidi göçzedelerin yaşadığı kamplarda gerçekleşiyor.

Yaşları 16 ile 30 arasında değişen gençlerden 7’si Duhok’ta Ezidi Kürtlerin yaşadığı kamplarda ikamet ediyordu.

Sivil toplum kuruluşları, intihar nedenlerini kötü ekonomik koşullar, kamp yaşamının zorlukları ve sosyal medya ağlarının kötü kullanılmasına bağlıyor.

Ezidi kadınların gelişimi üzerine çalışmalar yürüten DAK adlı sivil toplum kuruluşu, intihar olaylarının araştırılması konusunda incelemelere başladı.

DAK, bu can alıcı meseleye dikkat çekmek için Ezidi Mirliği makamı ve Baba Şeyh ile diyalog içerisinde kongre düzenlemeyi planlıyor.

Rûdaw’a konuşan DAK yöneticilerinden Sozan Sefer, Ezidi Kürt gençlerin sorunlarının çözümü için böyle bir kongre yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Bu şekilde kamplarda yaşayan öğrencilere her türlü desteği sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Sefer, “Daha önce bu tür konularda bize yardımcı olan uluslararası kuruluşlar vardı, ancak bu destek azaldı. Irak hükumeti kampların boşaltılması ve göçzedelerin dönmesi için çalışıyor ancak halkımız geri dönmeye her açıdan hazır değil” dedi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.