25 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara20°C

EĞİTİM SEN HAKKARİ ŞUBESİNDEN VELİLERE ÇAĞRI

Eğitim Sen Hakkari Şubesinden velilere çağrı

Eğitim Sen Hakkari Şubesi yazılı bir açıklama yaparak velilere önemli uyarılarda bulundu.

08 Haziran 2018 Cuma 16:34

Birlikte hareket etmediğimizde, sesimizi daha gür çıkarmadığımız takdirde çocuklarımızı telafisi mümkün olmayacak sorunlar bekliyor.

Aylardır, TEOG sonrası getirilecek yeni sisteme karşı kamuoyunu bilgilendirme faaliyetleri yürütüyor ve mücadele ediyoruz. Ancak gerek yetkililerin gerekse Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yaptığı açıklamalardan, yeni sistemde Bakanlığın ısrarcı olduğunu, uyarılarımızın ve itirazlarımızın gerektiği biçimde ele alınmadığını görüyoruz.

Üstelik her fırsatta, TEOG yerine getirilen sistemin, üniversiteye giriş sınavı gibi olmadığını, dolayısıyla öğrencilerimizin ikinci bir şansının bulunmadığını, bu nedenle de öğrencilerimizin telafisinin mümkün olmayan bir sisteme mahkûm edildiğini söyledik ve söylemeye de devam ediyoruz. Bizler biliyoruz ki sizlerle birlikte bu sistemi durdurabiliriz.

 Çünkü bu sistem;

• Ayrıntılarda gizlenen ve çocuklarımızın, öğrencilerimizin tercihlerini fiilen boşa çıkaracak olan, onları istemedikleri okul türlerine gitmeye zorlayacak bir sistemdir.

• Okulları “nitelikli” ve “niteliksiz” diye ikiye ayıran, her çocuğun nitelikli eğitim hakkına sahip olduğunu yok sayan bir sistemdir.

 • Çocuğunuzu evinize en yakın okula değil, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin belirlediği okula gitmeye mahkûm eden bir sistemdir.

 • Onca emek ve fedakârlıkla yetiştirdiğiniz çocuğunuzun biraz daha iyi bir eğitim almasını istediğinizde karşınıza yüklü servis ücretleri, özel okul ücretleri çıkaracak bir sistemdir. Kısaca hem çocuğunuzu hem de sizleri karanlık bir tablo beklemektedir.

Ancak, sakın “Sınav bitti artık, yapılabilecek ne kaldı ki?” demeyin. Hep birlikte ve yüksek sesle;

 • Çocuklarınızın, öğrencilerimizin 9 okul arasından 5 okulu tercih etmeye zorlanmasına karşı çıkarak, istedikleri okula gidebilmesini,

 • Çocuğunuzun istemediği bir okul türüne fiilen yönlendirilmesine karşı çıkarak her çocuğun değerli olduğunu ve daha iyi bir geleceği hak ettiğini, savunursak, çocuklarımızı ve öğrencilerimizi bu sorunlardan kurtarabiliriz.

 İnanın, çocuğunuzun sahipsiz olmadığını, böylesine ciddi bir konunun “oldu bittiye” getirilemeyeceğini ifade etmek, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin bugününe, yarınına sahip çıkmak çok kolay. Bizler, öğretmenler olarak kararlıyız! Çocuklarımızı, öğrencilerimizi bu karanlığa ve bilinmezliğe teslim etmeyecek, yarınlarının güvencesi olacağız. Aksi halde onların gözlerinin içine bakamayız.

Sizlere çağrımız, her türlü demokratik tepki ve talebinizi, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine e-mail, fax, telefon gibi araçlarla iletebilir, Eğitim Sen olarak yapacağımız etkinliklerde sesimize ses katabilirsiniz. El üstünde tuttuğumuz, üzerine titrediğimiz çocuklarımız için hiç değilse bu kadarını yapabiliriz, yapmak zorundayız.

Sevgili öğrencilerimize iyi tatiller dileriz. Birlikte başarabiliriz… EĞİTİM SEN HAKKARİ ŞUBESİ

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.