• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

EMNİYET MÜDÜRÜ AYDIN; “HAKKARİ’YE SEVEREK GELDİM

Hakan Taş

Sevilen Müdür Dilberoğlu’nun Muğla iline atanmasıyla boşalan göreve Atanur AYDIN atandı. Kararname çıkar çıkmaz yeni müdür soluğu ilimizde alarak görevi devir aldı, Dilberoğlu’nu helikoptere kadar eşlik ederek, kucaklayarak uğurladı.

Atanur AYDIN, bu güne kadar ilimize gelen en genç emniyet müdürü… Boylu, poslu, güler yüzlü ve yakışıklı. Çünkü henüz 45 yaşında. 1994 yılında Polis Akademisinde mezun olarak  Komiser Yardımcısı rütbesiyle meslek hayatına baladı. Ankara, Adıyaman, İzmir, Artvin ve Tekirdağ’da il Emniyet Müdürü olarak görev yaptı. Teftiş kurulu ve terörle mücadelede başarılı bir isim.

Müdür Atanur AYDIN, ilimizde 1 ayını doldurdu. Bu süre içerisinde ilçe, belde gezintilerini tamamladı. 30 günde yaklaşık 700 misafir ağırladı. Hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Makamında ilk buluşmayı sağladık ve kısa bir görüşmeyi gerçekleştirdik.

Bölgemize ve ilimize yabancı biri değil. Askerlik görevini bile Başkale’de tamamlamış. Görev gereği birkaç defailimize ziyaretlerde bulunmuştur.

İlk buluşmamızda ilk açıklamaları şöyle; “Hakkari’ye severek geldim. Türkiye’nin her karış toprağı bizim için cennettir. Değerli meslek büyüğüm Suvat Dilberoğlu’dan görevi devir almak anlamlı. Bu kadar sevilen ve başarısından söz ettiren valimiz İdris Akbıyık ile çalışmak onur verici.

emniyet-muduru-aydin.jpg

Hakkari’ye yabancı biri değilim. Hep birlikte ilimizin huzur ve güveni konusunda işbirliği ile çabalayacağız. Hakkari’yi ve halkını çok seviyorum. Geldiğimden beri görmüş olduğum ilgi beni duygulandırmıştır. Kapımız ve gönlümüz her zaman da açık olacaktır”…

İl Emniyet Müdürümüz Aydın ile Hakkari polisinin “BARINMA” sorununu konuştuk.  İlimizde görev yapan polislerin bu konudaki sorununu hatırlattım. İşte aldığım iç açıcı yanıt; “Evet haklısınız, lojman konusu büyük sorun. TOKİ en kısa zamanda ilimizde bir atılım başlatarak lojman yapımına başlayacaktır. Bu önemli sorun en kısa zamanda çözüm bulacaktır”…

Cuma günü saat 16.40 ‘ta İl Emniyet Müdürümüz ile makamında buluştuk. Çay bile içmeden 5 dakikalık görüşmeyle kendisine vedalaşarak makamından ayrıldım. Ve 5 dakika sonra Tekser’de merkeze doğru gelirken bir dolmuş ile çarpışarak ciddi bir kaza geçirdim. Gözlerimi 3 saat sonra hastanede açmışım.

Soranlara, Emniyet Müdürümüz bana nazar değdirdi  diyerek yanıt verdim. Çünkü makamında sadece 5 dakika kalarak en kısa görüşmeyi gerçekleştirme rekoru bendeydi. Konu açılmışken kimse bana kızmasın ziyaretlerin tadını kaçırıyoruz. İlimizde görev yapan tüm bürokrasi bu konuda bizlerden şikayetçidirler.

İl Emniyet Müdürümüzle nezaket ziyaretini gerçekleştirmek için özel kalemde birçok kişi beklemedeydi. Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Pakiş de benden sonra görüşmek üzere beklemedeydi. Bu bir saygı kavramı, makamları fazla meşkul ederek çalışmaları engelliyoruz.

Birkaç ay önce bir gurup vatandaş valimiz Akbıyık ile bir türlü görüşme sağlayamadıklarını dert yandılar. Bende bu sorunu sayın valimiz ile konuştum. “Hakan bey, bizi bekleyen çok önemli işler var. Buraya çalışmaya, hizmet etmeye geldik.

Ben tüm günü ziyaretçilere ayırırsam iş yapamayız. Günün belirli saatlerinde zaten görüşmek isteyenleri kabul ediyoruz”demişlerdi. Büyük makamlarda ziyaretler kısa olursa daha makbul olur diye düşünüyorum.

Yeni Emniyet Müdürümüz henüz birinci ayında halktan tam puan aldı. Trafik kazasına sebebiyet vermeden yeni bir söyleşi için buluşmak dileğiyle…

Bu yazı toplam 3681 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim