27 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

ENGELLİLER ŞEMDİNLİ NEHRİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Engelliler Şemdinli Nehri’yi ziyaret etti

Hakkari Gençlik Engelliler Derneği ve üyelerinde oluşan bir grup Hakkari Üniversitesi’nin katkılarıyla Şemdinli Nehri’yi ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadı.

05 Kasım 2018 Pazartesi 14:51

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu ve Başkan  yardımcısı Yusuf Dündar kafilesindeki 21 bir kişilik engeli üyeler Hakkari üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş’in sağladığı desteklerle il dışına çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Nehri Konak köyünde bulunan Hazreti Seyyid Abdullah ve Seyyid Taha Hazretleri türbelerini ziyaret eden engelliler. Ülkemizin  birlik ve beraberliği için ve kendilerine destek sağlayan Prof. Dr. Ömer Pakiş için dua ettiler.

Şemdinli Nehri’yi ilk defa gören engelliler burada doğal güzellikleri görmenin heyecanını yaşayarak el işareti ile birbirlerine bölgenin ne kadar güzel olduğunu anlatmaya çalıştılar.

engelliler-nehride-1.jpg

Nehri alabalık tesislerinde öğlen yemeği yiyen engelliler daha sonra Nehri şelalesi ve yeni restore edilerek güzel bir görünümü kavuşturulan kayma sarayını ziyaret ettiler.

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu,  daha önceleri olduğu gibi şimdi de Hakkari üniversitesinin katkıları ile hiç dışarı açılmamış engellilerin Şemdinli Nehri’yi ziyaret etme fırsatı bulduklarını ifade ederek, Hakkari üniversitesine teşekkür etti.

İlk defa Nehri bölgesini görme fırsatı bulduklarını ifade eden engelliler ise il dışına ilk defa çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

engelliler-nehride-2.jpg

Hakkari Gençlik Engelliler Derneği  ve Hakkari üniversitenin  desteği ile Hazreti Seyyid Abdullah ve Hazreti Seyyid Taha türbelerini gördüklerini belirten engelliler, burada dua ettiklerini  ifade ettiler.

Engelliler,” Bu güzel yerleri ilk defa görme fırsatı bulduk.  Bu geziyi düzenleyenlerden Allah razı olsun. Aramızda gözleri görmeyen kulakları duymayan engelli kardeşlerimiz de var. Buna rağmen burayı görme fırsat  bize tanıyan imkan sağlayan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş’e teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun” şeklinde konuştular.

engelliler-nehride-3.jpgengelliler-nehride-4.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.