19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

ERDOĞAN: BÖYLE BİR OYUNUN ORTAĞI OLAMAYIZ

Erdoğan: Böyle bir oyunun ortağı olamayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından Türkçe, İngilizce, Farsça ve Rusça mesajlar paylaştı.

08 Eylül 2018 Cumartesi 21:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye konulu Tahran Zirvesi'nin dönüşünde 'Rejimin çıkarları uğruna on binlerce masum insanın öldürülmesine göz yumulması durumunda, böyle bir oyunun ortağı da seyircisi de olamayız' mesajını paylaştı.

"İdlib meselesi, yeni acılara, yeni gerginliklere, yeni sıkıntılara mahal vermeden Astana ruhuna sadık kalınarak çözülmelidir" diyen Erdoğan, "Astana'da mutabakata vardığımız ilkelerin muhafazası, Suriye krizine sürdürülebilir siyasi çözüm bulunması bakımından da mühimdir" ifadesini kullandı.

Erdoğan, bugün Tahran'da düzenlenen Suriye konulu "Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi" sonrası sosyal medya hesabından 5 dilde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın hesabından Türkçe, Arapça, Farsça, İngilizce ve Rusça olarak paylaştığı tweetlerde, "Bugün aziz kardeşim Sayın Ruhani'nin ev sahipliği ve değerli dostum Sayın Putin'in katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Türkiye-Rusya-İran üçlü Zirvesine atfettiğimiz önem Suriyeli kardeşlerimizin geleceğine yönelik hassasiyetimizden kaynaklanıyor.

Bugün gerçekleştirilen Tahran Zirvesinde Türkiye, Suriyeli sivillerin can güvenliğini hiçe sayan yöntemlerin, teröristlerin ekmeğine yağ sürmekten başka hiçbir fayda sağlamayacağını açıkça ifade etmiştir" denildi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye olarak, baştan beri Suriye’de akan kanın durması için mücadele ettik. Hiçbir ayrım gözetmeden Suriyeli kardeşlerimize sahip çıktık. Dün olduğu gibi bugün de tek bir Suriyeli kardeşimizin dahi burnunun kanamasını istemiyoruz. Basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.