• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Erdoğan'dan Hakkari ve Şırnak açıklaması!

Hakan Taş

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip EDOĞAN, 2017'nin kapanış ziyaretini ilimiz ve Şırnak'a gerçekleştirdi. Bölgemizi havadan ve karadan detaylı inceledi. Görmüş olduğu değişimden son derece memnun kaldı. Halk ile kucaklaşması kendisini daha da duygulandırdı.

Erdoğan, Afrika turunun son durağı Tunus dönüşünde kendisine eşlik eden gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Şırnak ve Hakkari konusunda şu ifadelere yer verdi; "Taşlar yerine oturuyor. Bizin terörle mücadelede ülkemizin geleceğine yönelik atacağımız adımlarda bir kararlılığımız var. Biz bugün Şırnak ve Hakkari'ye gittiğimizde 2 sene 3 sene önceki durumla karşılaşmayıp on binlere hitap etme fırsatı bulabilmişsek taşlar yerine oturmaya başlamış demektir"...

erdogan-hakkari.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak ve Hakkari'nin il statüsü hususunda hiç bir renk vermedi. Fakat görmüş olduğu değişim ve ilgiden ne çok memnun kaldığını Tunus semalarında açıklaması bizi de memnun etti.

Şırnak ve Hakkari meselesinde çok hassas bir duruş sergileyen MHP'nin görüşüne başvurdum. MHP'nin ağır toplarından, Ak Parti ile müzakerelerde teke tek görüşme yetkisi olan Grup  Başkanvekili Erkan AKÇAY ile konuştum.

erdogan-hakkari-2-001.jpg

-Sayın Akçay, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın Yalova açıklamaları, Şırnak ve Hakkari'de sessiz kalışı ne anlama geliyor?

-"Hiçbir lider ağzından çıkan lafı geri almaz. Şırnak ve Hakkari'ye dokunulacağını zanetmiyoruz"...

-Peki bundan sonra ne olur. Bizi nasıl bir durum bekliyor?

-"Biz parti olarak Ak Parti ile görüşmelerimizde en fazla ele aldığımız konu Şırnak ve Hakkari meselesidir. İnanın hiç bir konuyu bu kadar çok gündeme almadık. Şırnak ve Hakkari halkı rahat olsun."

Akçay'dan kısa cümleler ama anlamı büyük açıklamalar duymak güzeldi.

Bu arada Hakkari'mizin dört bir tarafında tüm reklam panoları be billboardlarda halen Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın afişleri yer alıyor. Hiçbirinin kenarı bile yırtılmış ve açılmış değil. Bu da ince bir mesaj anlamına gelmiyor mu?

İlk ziyaret Başbakan Binali Yıldırım ve sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından pozitif açıklamaların yapılması lehimize işlenen bir gelişmeye dönüşeceğine inancım tamdır.

İl olmayı bekleyen ilçeler yeni yılda bu statüye kavuşacaklar, ilimiz ve Şırnak da il kalmaya devam eder diye umuyorum.

Türkiye ve dünya gündemi kaynıyor. Şırnak ve Hakkari meselesi cılız kalır ve seçimlere kadar gündeme gelmez.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilimiz ile ilgili güzel açıklamaları bizleri de memnun etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden ağırlamak isteriz.

hakan-tas-m-002.jpg

Bu yazı toplam 7397 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim