20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

EV KİRALARI VATANDAŞLARI İSYAN ETTİRDİ

Ev kiraları vatandaşları isyan ettirdi

Son dönemlerde artan ev kiraları vatandaşları çileden çıkarttı.

27 Ekim 2019 Pazar 14:08

Hakkari’de özellikle birçok kamu kurumuna ait lojmanların yıkılmasıyla birlikte artış gösteren kiralar vatandaşları isyan ettirdi.

Ev kiralarının her geçen gün arttığı Hakkari’de birçok ailenin mağdur olduğu ve hatta bazılarının il dışına taşınmak zorunda kaldığı iddia edildi.

Yetkililerin kira artışına bildikleri halde bu konuda hiçbir açıklama yapmadıklarını belirten vatandaşlar, yetkililerden acilen bir açıklama beklediklerini söylediler.

Yetkililere bir takım sorular soran vatandaşlar

1-Yıkılan milli eğitim, polis ve askeri lojmanların yerine yenileri ne zaman yapılacak, bununla ilgili bir çalışma var mı

2- Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin ilimizde yapacağı konutların durumu nedir

3- Artan kira artışları ile ilgili neden bir denetim yapılmıyor

Hakkari’de doğalgaz hattı döşeme çalışmalarının başlamasıyla birlikte bazı ev sahiplerinin ikinci bir artış daha yaptıklarını iddia eden vatandaşlar yetkililerin acilen devreye girmesi çağırısında bulundular.

Hakkari Haber TV WhatsApp ihbar hattına mesaj gönderen bazı vatandaşlar ise,” İşsizliğin en yüksek olduğu illerin başında Hakkari gelmektedir. Burada sanayi yok, üretim yok.  Kamu personeli ile ayakta olan ilimizde artan kiraların altında ezilmektedir.

Daha önceleri 350 TL kira ödüyorduk. Bazı kurum lojmanlarının yıkılmasıyla birlikte kiralar alıp başına gitti. Çarşı merkezine yakın noktalardaki ev kiraları bin 500 ile bin 700 civarındadır. Bazı mahallelerde ise 800 ile bin 200 TL arasında değişmektedir.  Askeri ücretle çalışan bir kişi kiramı ödesin ailesini mi geçindirsin”

Bir kurumda işçi olarak çalışan bir vatandaş ise,”Ben asgari ücretle çalışıyorum ve kirada kalıyorum. Geçen günlerde il dışında buluna ev sahibim beni aradı.

Hakkari’ye doğalgaz geliyor. 500 olan kiran 1000 TL oldu deyince şok oldum. Neden yüzde yüz zamda olmaz dedim. Doğalgaz parasını ben ödeyeceğim sen değil deyince ev sahibim o zaman evimde hemen çık dedi.

Yaptığım araştırmada kendine 1.500' TL'ye yeni kiracı bulmuş. El insaf ya Allah’tan korkun.

Bazı vatandaşlarda yıkılan kamu lojmanları ve TOKİ tarafından konutların yapılması halinde kiraların eskisi gibi 350-400 TL'ye kadar düşeceğini ifade ederek, yetkililerin kendilerine yardımcı olması çağrısında bulundular.

Hakkarihabertv.com

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.