29 Mart 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara12°C

FATİH KESKİN/YAZDI, "GÖNÜLLERİ FETHEDEN VALİ"...

Fatih Keskin/Yazdı, "Gönülleri Fetheden Vali"...

Cumhuriyetin ilk yıllarında vilayet ünvanı alan ilimiz Hakkari; geçmişten günümüze kadar birçok Vali, idareci ve siyasetçi tanımıştır. ilimize güzel hizmetler yapan, milletin taktirini kazanan Siyasetçiler ve Valilerimiz oldu.

30 Ekim 2018 Salı 15:40

Cumhuriyetin ilk yıllarında vilayet ünvanı alan ilimiz Hakkari; geçmişten günümüze kadar birçok Vali, idareci ve siyasetçi tanımıştır. ilimize güzel hizmetler yapan, milletin taktirini kazanan Siyasetçiler ve Valilerimiz oldu.

Azimle, sevgiyle hizmet edenler her zaman minnetle anıldı. Hizmetin yanında, halkla ilişkiler ve fedakarlıklar noktasında gönülleri kazanan siyasetçi ve Vali sayımız bir elin parmaklarını geçmemiştir.

Sayın Valimiz Cüneyit Orhan TOPRAK ilimize adım attığı ilk günden bugüne kadar hizmet ve halkla ilişkiler noktasında birgün bile geri adım atmadı. 

-Hakkari de göreve başladığı gün; 
Şehit ve Gazi ailelerini ziyaret edip mağduriyetlerini gidermek için elinden gelen herşeyi yaptı.
-Bölgedeki bütün esnafı bizzat ziyaret ederek, sorunlarına çözüm bulmak için seferber oldu.
-Kamu kurum ve kuruluşlardaki aksaklıkların neredeyse tamamını çözdü.  

317f5a24-0e6e-4a56-910b-8360c0c2de6b.jpg

Vatandaşların sorunlarının çözülmesi için kurumları seferber etti. Hakkari il merkezi, ilçeler, beldeler ve köylerde adım atmadığı tek bir bölge,mahalle, semt, muhit kalmadı. 

-Kimsenin gitmeye cesaret etmediği, bölgenin en riskli sınır noktalarını ve köylerini defalarca ziyaret etti. Bu tutumundan dolayı vatandaşlar, devletin sıcaklığını ve gücünü bir gölge gibi yanı başlarında hissetti.
Üç yıla yakın görev süresi boyunca; yol, alt yapı, sulama havuzu ve sulama kanalı sorunu olan köylerin bu sorunları büyük bir gayretle çözüldü.

-Esnaf ve genç girişimcileri teşvik noktasında bütün açılışlara bizzat katıldı.
-Vatandaşlar Valisini istediği zaman görebilme ve sorunlarını dile getirebilme fırsatı yakaladı.
-Hakkari ve Hakkarililere verdiği değeri her platformda dile getirdi.

-İlimizin kış sporları noktasında gelişmesi ve turizm bölgesi olması için büyük çalışmalar gerçekleştirdi. Kayak merkezinde genç kayak severlerle sık sık buluşarak onları spora teşvik etti. 

-İlimizin erkek ve kadın futbol takımlarına maddi ve manevi anlamda büyük destekler verdi. Bütün maçları vatandaşlarla beraber izledi ve son dakikaya kadar sahadan ayrılmadı. 

Bu uğraşlar, deneyimli teknik heyet ve futbolcular sayesinde 1.lig de bizi temsil eden kadın futbol takımımız oluştu.

-Görev süresi boyunca Hakkari en güvenli ve en huzurlu dönemlerinden birini yaşadı. 
-15 temmuz hain darbe girişiminde göstermiş olduğu cesaret ve iradeyle bütün vatandaşların güvenini ve takdirini kazandı. 

Hain Darbe girişiminin neticesinin belli olmadığı saatlerde, Devletine ve bayrağına olan sadakatini Hakkari sokaklarına inerek gösteren Valimiz, herkesten önce sahaya inerek vatandaşların birlik içerisinde olması için elinden geleni yapmıştır. O gün omuz omuza meydan da yürüdüğümüz Valimiz bizlere cesaret ve güven vermiştir. 
Velhasıl bu yazdıklarım ve yazmadığım daha bir çok hizmetle Sayın Valimiz İlimizin hiç bir zaman unutamayacağı bir konumuna gelmiştir.

Çıkan son kararnamede Konya Valiliğine atandığı duyurulan Sayın Valimizin gidişi, bütün vatandaşlarımız tarafından üzüntüyle karşılanmıştır; zira Vatandaş ve devlet arasında gönül köprüleri kuran Sayın Valimiz, ilimizde hizmet ve huzurun teminatı olarak görülmektedir. 

Giderken böyle sevgi ve hürmetle anılmak herkese nasip olmaz. Herkes amellerinin ekmeğini yer. Sayın Valimiz ve kıymetli ailesi bu sevgi ve hürmeti ziyadesiyle hak etmektedirler. 

Valimiz ve çalışma arkadaşlarının yapmış oldukları hizmetler ve Hakkari’mize  göstermiş oldukları sevgi ve muhabbet yıllar geçsede unutulmayacaktır. 

Bende Hakkari’de 1938 den bugüne kadar  üç kuşak siyaset yapan, Hakkari halkının emrinde olan bir siyasi geleneğin temsilcisi olarak ve eski bir gazeteci olarak Sayın Valimize Hakkari’mize vermiş olduğu hizmetlerden ve değerden dolayı minnet ve şükranlarımı sunuyorum. 

SÜPER VALİ ünvanını sonuna kadar hak eden Valimize yeni görev yerinde başarılar diliyorum.
Bu millet kendisine zerre kadar faydası dokunan hiç kimseyi unutmaz, laik olduğunuz gibi her daim hürmetle anılacaksınız..

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.