29 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

FİKRİNİZ GRUP OFİS GÜVENCESİNDE

Fikriniz Grup Ofis Güvencesinde

Fikri mülkiyet ve patent günlük yaşamımızda her zaman yer alır. Patentler süreç, tasarım veya buluş için özel haklar sağlar.

04 Aralık 2019 Çarşamba 22:56

Bir buluş için patent, mucitlere, buluş sahibine, izin vermeden buluşu yapma, kullanma hakkını, sınırlı bir süre için başkalarını durdurma hakkı verir. Patent koruması verildiğinde, buluş, başka herhangi bir mülkiyet veya ticari varlık olarak kullanılamaz.

Mucidin mülkiyeti haline gelir. Bir patent, başkalarının icatlarını kullanmalarını engelleme hakkı verir. Alternatif olarak, başkalarının kabul ettiği şartlar altında kullanmasına izin vermeyi seçebilirsiniz.

 Bir patent ayrıca ihlal eden başkalarına karşı yasal işlem yapma ve tazminat talep etme hakkını da getirir. Bir mucit, bir buluşu uygulamaya koymak için bir patent almak zorunda değildir, ancak buluş bir kez kamuya duyurulduktan sonra, buluşu kullanan başkalarına karşı hiçbir koruma sağlamayacaktır ve bir patent elde edemezsiniz.

 Bu yüzden patent belgelendirme konusunda geç kalmamak önemlidir. Patent/ Faydalı Model hizmetleriyle Grup ofis sizi ve fikirlerinizi önemsiyor, buluşlarınızın tescil süreci yolunda tecrübeli yaklaşımlarıyla sizin yanınızda yürüyor.

Grup ofis olarak, marka, alan adı, tasarım, coğrafi işaretler gibi alanlarda sizinleyiz. Fikri mülkiyet, iş süreci için hayati öneme sahiptir. Fikrinizi nasıl koruyacağınızı bilmek, bir icat ya da marka adı olsun, size çok zaman ve para kazandırabilir.

Hiç şüphe yok ki bir işletmenin başarısının etkili faktörlerinden birinin güçlü, akılda kalıcı bir işletme adı ve logosu olacaktır.

 Akıllı bir marka adı, bir firmaya çok büyük değer katabilir ve rakiplerinden farklı olmasını sağlar, ürün ve hizmetlerine güvenilirlik sağlar.

Marka tescillemesi konusunda da Grup Ofis desteğinden yararlanabilirsiniz. Tescil öncesi ve sonrası süreçte akılınıza takılan her konuda yardımcı oluyoruz.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.